Episodi per alta contaminació de partícules a Sant Cugat i municipis de l'entorn


  • Comparteix:

Sant Cugat i l'entorn, pendent dels nivells de contaminació / Foto: @ToniBarreraEsco

Sant Cugat i l'entorn, pendent dels nivells de contaminació / Foto: @ToniBarreraEsco

El departament de Territori i Sostenibilitat ha declarat un episodi d'alta contaminació per partícules als 40 municipis de la regió metropolitana de Barcelona que constitueixen l'àmbit d'aplicació del Pla d'actuació per a la Millora de la Qualitat de l'Aire, horitzó 2020 (PAMQA 2020), entre els quals es troba Sant Cugat. La mesura es pren a causa de la intrusió de pols africana que afecta la zona des de dissabte, i que ha fet augmentar la concentració de partícules en suspensió en l'aire.

Dilluns es va activar un avís preventiu i durant quatre dies consecutius s’han enregistrat superacions del valor límit diari a més d’una estació. Actualment s’estan mesurant nivells elevats de PM10 en diverses estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA). La previsió indica que es manté la situació del risc de superació del llindar establert.

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit (SCT), s’informa la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar i s’emeten consells generals a través del CECAT i de l’ATM; a més d’instar a les activitats cimenteres a reduir les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres.

Els nivells de partícules són elevats a tot el territori. Per aquest motiu és convenient, segons el protocol consensuat amb Salut, que les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries moderin l’activitat a l’aire lliure. També es demana a tota la població evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.