Sant Cugat alça la veu contra la sentència de 'La Manada'


  • Comparteix:

Uns 200 santcugatencs s'han concentrat aquest dijous a les portes de l'ajuntament per rebutjar la sentència de 'La Manada'. A la manifestació, convocada per entitats feministes i que ha rebut suport municipal, s'ha carregat contra 'una justícia al servei de l'heteropatriarcat'. La protesta ha tingut la presència de regidors de tots els partits polítics amb representació al ple, tret de Cs i el PP.

La sentència de l'Audiència de Navarra condemna els membres de 'La Manada' a nou anys de presó però conclou que els fets van ser un delicte continuat d'agressió sexual i no una violació en grup. Es tracta d'una resolució criticada pels col·lectius feministes, que temen que pugui sentar un precedent. Ho ha explicat la membre d'Hora Bruixa Maria Gordillo.

Maria Gordillo

S'ha creuat una línia vermella. S'ha banalitzat una violació i s'ha creat un precedent.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha sumat a la crítica i ha qüestionat, de manera contundent, la sentència.

Mercè Conesa

Qüestiono la sentència com a alcaldessa, com a dona i com a mare. És inadmissible.


Es tracta d'un missatge compartit pels regidors de la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC. Els portaveus Núria Gibert, Mireia Ingla, Ramon Gutiérrez i Pere Soler, han condemnat la sentència.

Portaveus municipals

Cal un canvi a tots els nivell. / No és no. / Ens fa bullir la sang. / És una sentència que no s'ajusta a la realitat.


Unes 200 persones s'han sumat a la concentració per alçar la veu contra la sentència del tribunal. Alguns d'ells han explicat a Cugat.cat quins motius els han portat a participar a la protesta.

Manifestants

Tots hem de ser feministes. / Que la nostra filla pugui sortir a la nit lliure, tranquil·la i serena. La nit també ha de ser seva. / Són agressions i s'ha de lluitar perquè es considerin el que són.


Els fets es van produir durant els Sanfermines del 2016 quan els cinc membres del grup conegut com 'La Manada' van tenir 'sexe continuat', segons la sentència, amb la víctima que aleshores tenia 18 anys; li van sostreure el mòbil i van enregistrar el que jutge ha qualificat 'd'abús sexual'. La pena dictada per l'Audiència, nou anys, és molt menor a les sol·licitades per la Fiscalia -prop de 23 anys per diversos delictes- i per l'acusació particular -25 anys pels delictes d'agressió sexual continuada i per robatori amb intimidació. A més, sol·licitaven una indemnització de 100.000 i 250.000 euros per a la víctima, que finalment ha quedat reduïda a 50.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.