El centre d'estudis ESART marxa de Sant Cugat


Temes relacionats

El centre Esart comença el nou curs amb més de 100 alumnes matriculats (20/set/17)

Esart trasllada els graus a Barcelona i manté el batxillerat a Sant Cugat (13/jul/15)

Esart dóna el tret de sortida al seu primer curs escolar amb 20 alumnes (12/set/13)


  • Comparteix:

El centre d'ubicava a les instal·lacions del Conservatori

El centre d'ubicava a les instal·lacions del Conservatori

El centre d'estudis privat ESART, gestionat pel grup Montcau, deixa Sant Cugat després de cinc anys a les instal·lacions municipals del Conservatori. L'Ajuntament, que cedia espais a canvi d'un lloguer, ha lamentat la marxa del centre, però ha apuntat que la sortida era necessària perquè l'Escola de Música es quedava petita per a la demanda actual. De cara al nou curs, ESART es traslladarà a l'espai que ja té a Barcelona, a Còrsega, on imparteix els graus universitaris.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha valorat l'experiència d'ESART al municipi, però ha admès que mantenir la cessió d'espais impedia el desenvolupament del projecte de l'Escola Municipal de Música.

Esther Salat

Nosaltres ens sentíem cada cop més tensionats en espais. La convivència dels dos centres educatius era difícil perquè teníem l'espai condicionat.


Amb la sortida d'ESART, el Conservatori i Victòria dels Àngels 'oxigenaran' espais, la qual cosa permetrà millorar l'oferta educativa i adaptar-la a la creixent demanda. També suposarà disposar de més metres quadrats per a les necessitats de la ciutat i per als projectes del Pla director de Música Clàssica.

Cinc anys a la ciutat
El campus Esart va obrir les portes el 2013 amb una vintena d'estudiants matriculats als batxillerats oficials centrats en estudis de música, dansa, arts escèniques i producció audiovisual. Al 2017, els alumnes ja arribaven al centenar. Des de 2015, el centre va incrementar l'oferta amb els estudis de graus universitaris en arts escèniques i creació i producció musical, que el següent curs van traslladar a Barcelona.

Una de les característiques de l'ensenyament que ofereix l'escola és la combinació als seus cursos d'elements propis del batxillerat amb elements de la formació professional, a l'estil del que ofereixen alguns centres anglesos. D'aquesta manera, els alumnes finalitzen la línia de batxillerat amb una doble titulació en batxillerat i en grau mig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.