L'Associació Gabriel Ferrater vol incrementar la presència del poeta a Sant Cugat

Plaques


Temes relacionats

Sant Cugat referma el compromís amb la cultura amb el nomenament de Häsler i Ferrater com a fills predilectes (29/gen/18)

L'Associació Gabriel Ferrater vol desvincular el Grup Planeta del premi de poesia (15/gen/18)


  • Comparteix:

Moment del sopar a El Mesón

Moment del sopar a El Mesón

L'Associació Gabriel Ferrater vol que el poeta estigui més present a la ciutat que el va acollir. L'entitat, que aquest divendres ha recordat Ferrater amb motiu del 46è aniversari de la mort, treballarà perquè Sant Cugat tingui plaques en els llocs vinculats a l'autor, una ruta literària i per donar més impuls als dos premis que porten el seu nom. A més, l'associació vol que es publiquin les obres completes de Ferrater i una biografia definitiva en català. Tot plegat amb la mirada posada en l'Any Ferrater, que s'hauria de commemorar el 2022 pel 50è aniversari de la mort i el centenari del naixement.

Després del nomenament de Gabriel Ferrater com a fill predilecte de Sant Cugat, ara l'associació que porta el seu nou es marca nous reptes. Entre ells, impulsar l'Any Ferrater, com ha explicat el president, Joan Tres.

Joan Tres

L'associació ho demanarà quan hi hagi govern. També ho demanarem als ajuntaments. Qui ha de respondre són les institucions.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha avançat que estan en converses amb l'Ajuntament de Reus per aquesta organització.

Carmela Fortuny

Amb l'associació estem treballant molts objectius i un és l'Any Ferrater. Ja tenim pactada una reunió amb la regidora de Cultura de Reus.


L'acte de record ha aplegat una vintena de persones a El Mesón, entre elles la diputada de Junts per Catalunya (JxCat) Laura Borràs i el poeta Carles Duarte.

L'associació Gabriel Ferrater, que va començar a caminar fa just un any i es va constituir a principis del 2018, vol recordar el poeta cada 27 d'abril, data en què es va suïcidar.

La Comissió Ciutadana visita Ferrater al cementiri

Imatge de la visita a la tomba de Ferrater

Imatge de la visita a la tomba de Ferrater

Imatge de la visita a la tomba de Ferrater





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.