El Comitè del Primer de Maig reuneix diferents lluites sota el paraigua dels objectius comuns


  • Comparteix:

Moment de la jornada

Moment de la jornada

Diferents moviments socials de Sant Cugat s'han donat cita aquest dissabte per reflexionar junts sobre les diferents lluites i les reivindicacions comunes. Sota el lema 'Lluites compartides, objectius comuns', la jornada organitzada pel Comitè del Primer de Maig ha servit per escalfar motors de cara a la manifestació de dimarts i oferir un espai conjunt per a col·lectius locals com el Comitè de Defensa de la República (CDR), el Sindicat de Llogaters, la Plataforma de Pensionistes i el Comitè de Vaga Feminista, entre d'altres.

A través d'un debat conjunt i obert, la sessió ha posat sobre la taula la situació i les experiències dels diferents moviments. La membre del Comitè del Primer de Maig Carlota de Sojo ha destacat que tots ells comparteixen 'la reivindicació de la vida'.

Carlota de Sojo

El tret comú és reividincar la vida. El Sindicat de Llogaters reivindica el dret a l'habitatge, el Comitè de Vaga Feminista el dret de les dones a poder viure lliurement, els Pensionistes el dret de tenir diners per viure.


Per de Sojo, l'existència d'aquests moviments és símptoma del moment social i polític.

Carlota de Sojo

Ens trobem en un moment en què la gent està molt cansada d'un sistema que ens aixafa. La classe treballadora és qui ho pateix i els context social i polític fa que ens organitzem.


La jornada, desenvolupada a la plaça del Coll, s'ha completat amb un dinar popular i música en directe. De cara a la manifestació de l'1 de maig, l'entitat convoca els ciutadans a la plaça d'Octavià a les deu del matí en un recorregut que finalitzarà a tres quarts d'onze a la plaça de Lluís Millet amb la lectura d'un manifest.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.