La campanya #FreeRomeva estudia accions internacionals


Temes relacionats

Persones properes a Romeva es reuneixen aquest dimarts al Mesón per decidir noves accions de suport (30/abr/18)

Romeva recrimina a Llarena que 'no és legítim' judicialitzar el procés (18/abr/18)

Romeva torna a la presó, amb Turull, Rull, Bassa i Forcadell (23/mar/18)


  • Comparteix:

Foto de família de l'agrupació

Foto de família de l'agrupació

L'entorn local de l'exconseller d'Afers Exteriors, el santcugatenc Raül Romeva, vol situar el seu cas 'a ulls del món' amb accions de caire internacional com iniciatives a l'exterior d'Estremera. És una de les propostes de la primera reunió de la campanya #FreeRomeva que amics i entitats del conseller destituït han convocat aquest primer de maig. A la crida, han acudit prop de 200 persones que també han posat sobre la taula altres actuacions locals i altres coordinades amb ciutats dels Vallesos.

Malgrat la pluja i el festiu, la convocatòria ha estat un bullidor d'idees segons els organitzadors, que han reunit la gent a El Mesón. La idea era posar sobre la taula les accions ja existents, com la jornada contra la repressió de CDR del 9 de juny, i integrar-les en el calendari conjunt d'actuacions.

També hi ha previst 'un sopar de groc', el 31 de maig, organitzat per Òmnium, ANC i Gausacs per recaptar 30.000 euros. Uns dies abans, el 25, ERC s'hi suma amb un concert benèfic. Les dues activitats es faran a la plaça de Barcelona. Un grup de nedadors, amics de Romeva, també vol dissenyar alguna proposta.

Tot plegat per fer pinya en clau local, però també per situar el cas de Romeva, en presó preventiva, davant la mirada internacional, com explica la membre de l'organització, Anna Ibáñez.

Anna Ibáñez

La idea que ha sortit és fer una acció gran amb impacte internacional i de desplaçar molta gent a Estremera.


Sant Cugat també s'uneix a altres iniciatives al Vallesos, com la de la marató que es farà a mitjans de juny a Caldes, ciutat on Romeva va residir diversos anys.

Aquest dimarts s'ha conegut que el santcugatenc ha deixat el mòdul tres per anar al set. La seva dona, Diana Riba, ha dit via Twitter que li faran arribar la correspondència rebuda a l'antic mòdul.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.