Les respostes als dubtes sobre l'àrea verda d'aparcament


  • Comparteix:

L'Eixample Sud és una de les zones afectades per la mesura

L'Eixample Sud és una de les zones afectades per la mesura

L'àrea verda d'aparcament ja està en marxa als barris de Can Cabassa, el Monestir, Eixample Sud, Centre i Torreblanca. Són 2.500 places que donen preferència als veïns per davant de residents d'altres zones de Sant Cugat i de persones de fora del municipi. Cugat.cat resol alguns dels dubtes sobre l'aplicació d'aquesta mesura.

Qui podrà aparcar a l'àrea verda?
L'àrea diferencia entre Residents Àrea Verda, residents a Sant Cugat i no residents. Per entrar a la primera categoria s'ha d'estar empadronat a un dels barris afectats i disposar d'un vehicle de més de dues rodes, que no excedeixi els sis metres de longitud, els 3.500 quilos de pes i de nou passatgers o menys. Els veïns de la resta de zones no tindran accés a l'àrea verda de cada barri.

Quins són els horaris?
L'àrea verda estarà activa en dies laborables de vuit del matí a vuit del vespre. L'aparcament en aquestes zones serà lliure festius i caps de setmana. A l'agost, com a la zona blava, no funcionarà.

On aniran els beneficis que generi el sistema?
Com la zona blava, els diners que pugui generar aquest nou mètode d'aparcament serviran per finançar projectes d'habitatge social de Promusa.

Si sóc Resident Àrea Verda, només podré deixar el cotxe a la meva zona?
No, els residents podran estacionar a la seva zona i a les adjacents.

Quines són les tarifes?
Per a Residents Àrea Verda, es podrà pagar al dia, a la setmana, al trimestre o a l'any. La jornada costarà 20 cèntims, una setmana un euro, el trimestre 12 i l'any, 40.

La resta de residents a Sant Cugat podran aparcar durant sis hores a un preu d'aproximadament un euro a l'hora. Hauran de pagar, això sí, com a mínim mitja hora.

Els no residents podran utilitzar la zona com si fos una zona blava, tot i que serà més cara, 2,20 euros a l'hora.

Si tinc un vehicle ecològic, he de pagar?
Els vehicles de Zero Emissions no hauran de pagar per estacionar. Els d'etiqueta ECO tindran un descompte del 50% sobre el preu.

Com em puc donar d'alta?
En principi, les persones empadronades als barris i que paguen l'impost de circulació a Sant Cugat ja estan donades d'alta automàticament. Els qui es trobin en una situació especial, com ara usufructuaris de cotxes dels quals no són propietaris, 'leasing' i cotxes d'empresa, poden acreditar la documentació al web o demanant cita prèvia a l'oficina d'aparcament de Promusa, que es troba provisionalment a la planta 0 del Monestir però que es traslladarà al passeig de Francesc Macià 16 quan acabin les obres.

Si no necessito l'àrea verda, l'he de pagar?
No, no és obligatori abonar-se a l'àrea verda si no s'ha de fer servir, en cas que es tingui aparcament privat, per exemple.

La zona verda significa que ja no hi haurà zona blava?
No, la zona blava seguirà funcionant com fins ara.

I si no visc a Sant Cugat?
Per aparcar tot el dia, caldrà anar a barris que no tinguin zona verda, pagar un aparcament privat o fer ús de l'autobús llençadora que surt des de l'aparcament dissuasori del costat de l'Ambiteca, a l'avinguda de Roquetes, o de l'aparcament de la Renfe, a la Ronda Nord. L'Ajuntament està avaluant nous aparcaments d'aquest tipus per a les persones que arriben en cotxe a la ciutat.

Les zones de l'àrea



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.