El Boc de Can Vernet torna de l'infern aquest vespre per donar el tret de sortida a l'Encabronada


Temes relacionats

La 4a edició de l'Encabronada dels Diables reivindica les tradicions i llegendes del Sant Cugat medieval ( 3/mai/18)


  • Comparteix:

El foc i el fum tornen a Sant Cugat de la mà de l'Encabronada dels Diables de Sant Cugat, que esclata aquest divendres amb el despertar del Boc de Can Vernet. A partir de tres quarts de nou del vespre, la representació de la llegenda del Pont de Can Vernet prendrà vida i la ciutat viurà el retorn del famèlic animal que l'abat Biure va fer passar per home per enganyar el Diable convertit en una temible bèstia de foc. El ball de lluïment, el Boquisbac, a les deu de la nit i un concert amb Alma de Boquerón tancaran la festa, que s'allargarà tot el cap de setmana.

Les activitats estaran centrades al parc de Ramon Barnils i a la plaça de la Vila. Tot plegat començarà a dos quarts de set de la tarda amb el Retruc d'Inici al parc de Ramon Barnils. Just després, es farà una salutació als personatges de l'Encabronada i un esclat aeri abans d'emprendre el camí cap a Can Vernet amb la companyia dels tabals dels Diables i els Caparrots per presenciar el despertar del Boc.

El responsable de Foc dels Diables, Roger Ricart, assenyala que la intenció és que la festa arribi més enllà de Sant Cugat.

Roger Ricart

Ens agrada que estigui lligat una mica a la història de Sant Cugat i per això intentem que estigui relacionat amb les llegendes locals però també volem que atregui públic d'arreu del país.


Els espais complementaris del festival obriran divendres a la tarda, l'espai gastronòmic ho farà a les cinc, el mercat medieval a les quatre i els tallers infantils també a les cinc.

Jornada de dissabte
La jornada del dissabte la protagonitzaran els concurs de percussió, el Percufoc, a partir de les cinc de la tarda i el correfoc de bèsties, l'Encabronada, a tres quarts de nou. El Bany de Foc, a les deu, servirà de punt culminant de la festa de foc i fum, que tancarà un concert de versions amb The Killing Hits. Al matí, els més petits es podran la plantada de les bèsties davant l'ajuntament a dos quarts de dotze i la Gimcana de les llegendes al parc de Ramon Barnils a les 12.

Entitats de cultura popular com Bastoners, Castellers i Geganters se sumaran a la festa a dos quarts de dotze amb una actuació al parc de Ramon Barnils. A la tarda, hi haurà contacontes a les cinc a la plaça de la Vila.

Jornada de diumenge
El diumenge servirà com a fi de festa i arrencarà amb una ruta en bicicleta pels monuments històrics on s'ambienten les llegendes de Sant Cugat, que arrencarà al Pont de Can Vernet a dos quarts de deu del matí. Al migdia serà el torn de la festa de l'aigua al parc de Ramon Barnils, que es farà en dos torns, a les dotze i a dos quarts de cinc de la tarda, aquesta última culminada amb un concert de Miquel del Roig.

El crit final de les bèsties, una traca de 200 metres, posarà el punt final a la 4a Encabronada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.