Les alumnes de l'Avenç i de l'Europa participaran a la sessió internacional de l'European Youth Parliament


  • Comparteix:

La professora Guiomar Mancho amb la Maria Lluna, la Carla i l'Anna / Foto: Facebook de l'Avenç

La professora Guiomar Mancho amb la Maria Lluna, la Carla i l'Anna / Foto: Facebook de l'Avenç

Tres alumnes de l'escola l'Avenç i tres de l'European International School (EIS) han superat la 13a sessió nacional de l'European Youth Parliament (EYP) i participaran en l'última fase del concurs: els fòrums internacionals. Maria Lluna Fornells, Anna Garriga i Carla Martínez, per l'Avenç; i Denise Brieva, Cayden Norman i Clara Rincón, per l'EIS, van viatjar el mes passat a Córdoba per debatre en anglès sobre temes habituals de l'entorn parlamentari amb 40 escoles més d'arreu de l'Estat. A l'EYP poden participar estudiants de quart de secundària i primer de batxillerat i es valora l'oratòria dels estudiants i la qualitat de les intervencions.

A la fase nacional es van debatre temes com l'educació sexual als països membre de la Unió Europea i les 'Fake News'. La participant d'aquesta iniciativa per part de l'Avenç Maria Lluna Fornells, de quart de secundària, ha explicat com va reaccionar el seu equip quan el passat diumenge van saber que havien superat la prova.

Maria Lluna Fornells

El fet que vam quedar classificades amb el segon premi i a sobre hi havia moltíssima gent que no es va classificar en res ens va fer flipar.


Encara no estan clares ni les dates ni la destinació d'on se celebrarà l'última fase del concurs que pot ser Galicia, Bèlgica o Luxemburg.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.