Les proves de competències bàsiques de sisè comencen avui als centres públics i concertats de Sant Cugat


  • Comparteix:

Les proves comencen aquest dijous / Foto: ACN

Les proves comencen aquest dijous / Foto: ACN

Els alumnes de sisè de primària de les escoles públiques i concertades de Sant Cugat s'enfrontaran des d'aquest dimarts fins al dijous a les proves externes de competències bàsiques de la Generalitat. Els nens i nenes s'examinaran avui, per primera vegada des que es fan les proves, en coneixement del medi; demà, en llengua castellana i matemàtiques i dijous, en llengua catalana i estrangera. Les famílies rebran el resultat dels exàmens dels seus fills, que seran corregits per professors externs al centre, i un gràfic informatiu de les notes mitjanes de l'escola i del total de les escoles del país.

Les proves externes de competències bàsiques serveixen al departament d'Ensenyament i a cada centre d'educació primària per tenir informació sobre la marxa de l'alumnat per corregir els punts febles i potenciar els punts forts. L'objectiu del departament és millorar els resultats de l'alumnat i afavorir-ne el pas a l'educació secundària. La qualificació no tindrà efecte directe ni en l'avaluació final de l'alumnat ni en la decisió de passar a l'ESO.

Reacció de la Fapac
La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) considera que les proves són 'un instrument per consolidar una educació basada en la competició que obre la porta a la privatització i a la mercantilització a través de rànquings entre escoles' i fa una crida a les famílies a negar-se a fer-les. No obstant això, el departament d'Ensenyament anuncia que tant les proves tercer de primària - que es van fer els dies 5 i 16 de març- com les de sisè son 'dret i una obligació'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.