La marató de donació de sang registra 243 donants i manté el ritme de l'any passat


Temes relacionats

La plaça de la Vila acull aquest dissabte una marató de donació de sang (19/mai/18)


  • Comparteix:

La marató va tenir lloc dins l'ajuntament

La marató va tenir lloc dins l'ajuntament

Un total de 280 persones ha participat aquest dissabte a la marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya a l'ajuntament de Sant Cugat, dels quals s'han fet efectives 243 donacions. D'aquestes, vint donants ho feien per primera vegada. Malgrat la pluja que ha caigut durant la tarda, les donacions han mantingut un bon ritme durant tot el dia i s'ha igualat pràcticament les de l'última marató, que va registrar 252 donants.

La responsable de promoció del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la doctora Roser Vallès, ha explicat a Cugat.cat que sense les donacions de sang hi ha tractaments que 'no es podrien fer i hi hauria persones que moririen'.

Roser Vallès

Donar sang és imprescindible perquè hi ha tractaments que no es podrien fer i hi hauria gent que moriria. És per això que és tan important donar sang.


Els participants que s'han acostat a l'ajuntament per donar sang han recalcat la importància de participar en les campanyes i han fet una crida a què més gent hi participi.

Donants

Em sembla imprescindible donar sang, tothom ho hauria de fer. / És necessari i és correcte fer-ho. Sempre que hi ha la marató a l'ajuntament no fallo. / Intento venir sempre que puc perquè penso que compartir la salut és un deure.


Sant Cugat va registrar 3.029 donacions al Banc de Sang i Teixits l'any passat. L'entitat va rebre sang provinent de recollides al carrer i de més de 25 entitats, especialment grans empreses, centres universitaris i punts de recollida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.