La nidificació de les mallerengues blaves a Collserola, en directe a través d'una webcam

Es tracta d'una iniciativa divulgativa del Consorci del Parc Natural per conèixer millor l'espècie, una de les més comuns a l'entorn


  • Comparteix:

La mallerenga blava / Foto: Parc Natural de la Serra de Collserola

La mallerenga blava / Foto: Parc Natural de la Serra de Collserola

El Parc Natural de la Serra de Collserola ha posat en marxa un sistema de webcam per seguir en directe la nidificació d'una parella de mallerengues blaves. El Consorci té instal·lada una caixa niu on hi crien cada any exemplars d'aquesta espècie, però enguany hi ha incorporat una càmera per poder seguir en directe, sense provocar molèsties als animals, el procés. El projecte ha coincidit a més amb una fertilitat extraordinària, ja que les mallerengues han post 11 ous, que en aquests moments estan covant.

El tècnic del servei d’ús, públic i divulgació del parc Alfons Raspall ha explicat a Cugat.cat que la intenció d'aquest projecte és conèixer millor una espècie molt comuna a Collserola i fer arribar aquests coneixements a la ciutadania.

Alfons Raspall

És una espècie molt comú. No es tracta d'acostar-nos a un espècie excepcional. És molt representativa dels boscos.


Aquesta iniciativa està connectada amb el Projecte Nius, una proposta de ciència ciutadana impulsada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). L’objectiu d’aquest projecte és fer un seguiment de la nidificació dels ocells per obtenir més informació sobre on, quan i com crien els ocells. És una proposta oberta a tothom i on hi participen escoles, associacions i persones a títol individual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.