Les aportacions ciutadanes, clau per a Mossos per combatre els robatoris a la Floresta

El cos policial celebra que en el que va d'any només s'han presentat 11 denúncies


Temes relacionats

Consells de seguretat dels Mossos d'Esquadra per garantir un pany segur (23/oct/17)

Veïns, Policia Local i Ajuntament s'alien per revertir el repunt de robatoris a la Floresta (27/set/17)


  • Comparteix:

La xerrada va aplegar una vintena de veïns

La xerrada va aplegar una vintena de veïns

Els avisos, trucades i la vigilància del veïnat de la Floresta han estat clau per revertir l'onada de robatoris a llars que va patir el districte sobretot durant l'últim terç de l'any passat. Ho han posat en valor els Mossos d'Esquadra i la Policia Local en una trobada amb veïns a la seu de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta (APVF). Els agents han celebrat que en el que va d'any, només s'han comptat 11 denúncies per robatori.

Tot i que les denúncies han caigut, els policies han destacat que s'han incrementat les trucades rebudes al 112. Aquests avisos han servit com a dissuassor d'alguns crims i han servit perquè els cossos de seguretat focalitzessin els esforços allà on calia.

Tant Mossos com Policia Local han insistit que, davant la mínima sospita o inquietud, cal trucar al telèfon d'emergències, al 112, i que en cas de patir un robatori, és imprescindible denunciar perquè s'hi pugui actuar. A més, els agents han facilitat a la vintena d'assistents a la trobada consells de seguretat per dissuadir lladres, com assegurar la seguretat dels panys de les portes i de les finestres o mantenir, encara que sigui aparentment, la impressió que la casa té activitat.

Des de l'APVF s'ha mostrat, una vegada més, la predisposició a ser interl·locutors entre el veïnat i l'admistració per millorar la comunicació. El responsable de Seguretat i Civisme de l'entitat, Jordi Rovira, ha explicat a Cugat.cat que la xerrada ha servit per deixar clars quins són els canals de comunicació adequats que tenen els veïns per traslladar les seves inquietuds.

Jordi Rovira

La gent ha agraït la visita de la policia i s'ha deixat clar per a què serveix cada canal de comunicació.


Més enllà de robatoris, la xerrada ha servit també perquè el veïnat expressés les seves queixes sobre convivència i civisme. Els residents al districte estan preocupats per casos d'incivisme a les terrasses dels bars propers a l'estació i reclamen la intervenció policial. Des del cos de seguretat s'ha explicat que es tindrà en compte aquestes observacions per actuar-hi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.