El Thau inaugura la nova biblioteca i posa en mans dels alumnes la distribució final de l'espai


  • Comparteix:

L'escola Thau ha inaugurat aquest dimarts la nova biblioteca, que s'ha estrenat aquest any, i ha presentat el projecte de configuració definitiva de l'espai. Els mateixos alumnes han estat els encarregats de fer una pluja d'idees i elaborar tres propostes per portar-les a votació final. Aquest dilluns s'ha fet l'escrutini dels vots d'alumnes, professors i famílies i ja s'ha decidit la proposta final, que inclou zones de treball, de relaxació i un espai per conferències en unes instal·lacions que disposen de més de 220 metres quadrats.

El trasllat de la biblioteca a una altra zona permet a l'escola sumar una nova aula de secundària i ampliar l'espai per als professors. Tot plegat, per respondre a les necessitats d'un centre que ha crescut fins superar els 1.000 alumnes des que fa sis anys es va afegir una línia més. Ho ha explicat a Cugat.cat el director de l'escola, Ricard Bahí.

Ricard Bahí

Amb el creixement de la tercera línia som més de 1.050 alumnes. Això vol dir que la biblioteca necessitava més espai per créixer i, a més, generàvem nous espais.


No és la primera vegada que l'escola involucra els alumnes en la configuració de l'edifici, una filosofia que el grup al qual pertany, la Institució Cultural del CIC, vol mantenir. El president de l'entitat, Joaquim Triadú, ha assenyalat que és una política estesa tant al Thau com a altres centres.

Joaquim Triadú

En altres escoles i aquí també a l'hora de fer segons quines actuacions els nanos hi participen i hi col·laboren. La idea és que l'escola també sigui construïda per ells.


Els infants, per la seva banda, agraeixen oportunitat d'afegir les seves propostes al projecte. L'Ona, l'Albert i en Pablo han explicat a Cugat.cat què esperen del nou espai.

Alumnes

Per mi el que necessita una biblioteca són llibres i llocs per treballar. / Connexió a Internet i llibres. / Llibres i una zona per fer conferències.


L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha fet entrega de dos llibres per al fons de l'escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.