40 establiments gastronòmics oferiran els seus tastets al nou 'Sant Cugat ve de gust'


  • Comparteix:

Sant Cugat acollirà entre el 26 de maig i el 2 de juny la ruta gastronòmica 'Tastets del Ve de Gust', un nou format de la iniciativa que va impulsar l'any passat la Fundació Sant Cugat Actiu. Enguany, 40 establiments de restauració oferiran les seves especialitats a un preu fix d'entre 2,5 i 3,5 euros. Aquesta segona edició, que ha reduït el cost de 30.000 euros a 6.000, rep el suport de Sant Cugat Comerç (StC) i la col·laboració de Cugat.cat, que farà un programa especial al carrer.

Els organitzadors han destacat l'oportunitat que tindrà el públic d'acostar-se als locals de restauració de la ciutat i descobrir els seus productes més representatius. La directora de la fundació Sant Cugat Actiu, Sílvia Solanellas, explica que entre els 40 establiments hi ha restaurants, bars i vermuteries, però també altres propostes més originals.

Sílvia Solanellas

Tenim establiments molt diferents, des del Cuquet amb les seves llaminadures, el Comaxurros o les pastisseries Sàbat i Dolç. No sempre és equivalent el tastet amb menjar, per exemple Vins Noe farà un tast de vins.


El motiu del canvi de format del 'Sant Cugat ve de gust' és fonamentalment econòmic. La regidora de Comerç, Mayte Pérez, ha explicat que la primera edició va costar entre 30 i 35.000 euros, mentre que enguany es redueixen costos fins a uns 6.000 euros.

Mayte Pérez

Per motius econòmics és complicat organitzar cada any les grans accions de ciutat. Aquesta és una manera de continuar donant suport al sector de la restauració amb un cost inferior.


El públic trobarà tots els establiments participants al web Tastets.vedegust.cat, pendent d'activar, on també es podrà votar el millor tastet.

Activitats complementàries

Dissabte 26 de maig: Jornada del vermut i la cervesa artesana a la plaça de Can Quitèria. A càrrec de la Vermuteria i de diversos productors santcugatencs de cervesa.

El mateix dia, a la plaça dels Quatre Cantons, s'organitzaran diverses xerrades relacionades amb l’alimentació i l’estil de vida saludable, amb motiu de la Ciutat Europea de l'Esport.

Dissabte, 2 de juny: Visita al Celler Modernista per aprofundir en el passat, present i futur del vi a la ciutat, amb la col·laboració de Can Calopa, Vins Noé i Maius. Finalment es farà una degustació de vins, acompanyada dels formatges del restaurant VdGust.

El mateix dissabte, Museus de Sant Cugat organitzarà un passeig per alguns dels comerços més emblemàtics de la ciutat, com ara la Pastisseria Sàbat, el Restaurant La Plaça o el Bar Catalunya. L’activitat arrencarà a les 11 del matí a l’Oficina de Turisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.