La plaça de la Vila acull aquest dissabte una marató de donació de sang


  • Comparteix:

La plaça de la Vila acull aquest dissabte, a les portes de l'ajuntament, una marató de donació de sang de deu del matí a nou del vespre, una nova oportunitat perquè els santcugatencs facin créixer les 3.029 donacions que la ciutat va aportar l'any passat al Banc de Sang i Teixits (BST). Malgrat els avenços científics i tecnològics, la donació voluntària i altruista és encara l'única via per obtenir la sang necessària per atendre els malalts.

Catalunya va ser la pionera en unificar els bancs de sang dels hospitals en un de sol, el BST, que s'encarrega d'aconseguir totes les donacions necessàries per atendre les necessitats dels malalts i els accidentats i de fer la transfusió a la majoria dels hospitals.

La sang que es recull arreu de Catalunya arriba cada dia a la seu central del BST, a Barcelona, on s'analitza i es processa. Aquí, se'n separen els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Per això des de l'entitat diuen que amb cada donació es pot ajudar a salvar tres vides i insisteixen en la necessitat de donar sang de forma regular, com explica la responsable de promoció de l'organisme, Gal·la Cortel.

Gal·la Cortel

Cada dia a Catalunya necessitem de 1.000 donants per tenir unes reserves en estat òptim. És important recordar que ara les reserves són de vuit dies i per estar tranquils i iniciar un bon estiu les hauriem de tenir de 10 dies.


Des de l'entitat alerten que durant l'època de vacances les donacions baixen, de fet a l'estiu s'en fan un 30% menys. Per aconseguir les 1.000 donacions que es necessiten cada dia, a més dels hospitals, el BST organitza cada any més de 4.000 campanyes repartides arreu del territori.

Gal·la Cortel

És necessari perquè la sang no es fabrica i és el suport terapèutic que es necessiten amb moltes malalties, accidents i intervencions. Tenir aquestes reserves preparades és important perquè en el cas que hi hagués un atemptat, com l'any passat, estiguéssim preparats per poder cobrir-ho.


A més de tenir la missió de garantir l'abastament i el bon ús de la sang, aquest organisme també és banc de teixits, de llet materna i de sang de cordó umbilical.

On es pot donar sang a Sant Cugat?
A més d'acostar-se a les campanyes puntuals que s'instal·len a l'Ajuntament i a la plaça d'Octavià, entre d'altres, els santcugatencs també poden fer les seves aportacions els dimecres laborables de cinc de la tarda a nou del vespre a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.