Mig centenar d'alumnes alemanys visiten Sant Cugat per compartir una setmana de música simfònica


  • Comparteix:

La Jugend Sinfonie Orchester / Foto: Escola Fusió

La Jugend Sinfonie Orchester / Foto: Escola Fusió

L'escola de música i dansa Fusió organitza un intercanvi musical d'una setmana que portarà una cinquantena d'alumnes de l'orquestra jove Jugend Sinfonie Orchester, de la localitat alemanya de Sankt Georgen, a la Selva Negra. Els músics alemanys arriben aquest dissabte al vespre a Sant Cugat i, a més d'una visita cultural, participaran de diverses activitats pedagògiques amb alumnes de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i dels centre de primària Pi d'en Xandri i Collserola. Tot plegat acabarà divendres de la setmana vinent amb un concert de més de 150 músics a la sala polivalent del Conservatori.

Es tracta d'un projecte educatiu d'intercanvi que té l'objectiu, mitjançant la música, d'internacionalitzar Sant Cugat i apropar la música a joves i petits. La directora de Fusió, Gemma Navarra, ha explicat a Cugat.cat en què consistirà l'estada d'aquesta cinquantena d'alumnes alemanys d'entre 12 i 25 anys.

Gemma Navarra

L'orquestra farà una sèrie de concerts per Sant Cugat per dinamitzar l'educació musical aplicada al què representa una orquestra simfònica. Acostaran la música simfònica a dues escoles de primària i conviuran tota la setmana a la ciutat.


L'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels acollirà el concert final divendres de la setmana que ve a dos quarts de nou del vespre, tant de música clàssica com moderna. Una experiència que serveix, segons Navarra, per 'internacionalitzar' Sant Cugat i que tindrà segona part a Alemanya al setembre, quan alumnes de Fusió de música i dansa visitaran la Selva Negra per fer-hi diverses actuacions.

Gemma Navarra

Suposa la internacionalització de la nostra ciutat, sobretot en aquella zona d'Alemanya. Al setembre, l'escola Fusió anirem a acabar aquell projecte a actuar allà a la Selva Negra.


Els joves músics, a més, també tindran una rebuda institucional dimarts de la setmana que ve a l'Ajuntament i actuaran el mateix dimarts i dimecres a les escoles de primària Pi d'en Xandri i Collserola, en unes activitats per a què els nens i nenes d'entre sis i 12 anys es familiaritzin amb els instruments i seccions que té una orquestra simfònica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.