El 9è 'Fem un Museu' afegeix música en directe al procés de creació artística

L'exposició de les obres de les 12 parelles participants serà el 20 de juny


  • Comparteix:

La 9a edició del projecte artístic inclusiu 'Fem un Museu' incorpora la música en directe en el procés creatiu, que s'està duent a terme els dimecres de maig al Claustre del Monestir. Es tracta d'una iniciativa de Museus de Sant Cugat que vol trencar l'estigma de la discapacitat intel·lectual mitjançant l'art. Les 12 parelles participants han creat obres inspirant-se en la història i les idees sorgides de l'observació dels capitells del Claustre.

La dinamitzadora artística del projecte, Marta Rodon, que ja va participar fa dos anys en una de les parelles, assegura que es tracta d'un projecte 'molt enriquidor'.

Marta Rodon

És un projecte que enriqueix molt a nivell personal. Aquest any des d'una altra posició veig encara més que cada dia s'aprèn i no només per materialitzar el resultat, sinó per treballar en equip, que en això consisteix.


El músic santcugatenc Joan-Pau Chaves, teclista d'Els Pets, és l'encarregat d'improvisar i jugar amb unes sonoritats que canvien cada dia per 'acompanyar' el procés creatiu.

Joan-Pau Chaves

Més enllà de la consigna de la història dels capitells, la música acompanya amb les sensacions. Que ajudi a plasmar les sensacions i les idees.


Una de les parelles participants, formada per l'Emma Tomàs i la Maria Vidal, explica que la música en directe les ha ajudat a 'inspirar-se' i a 'relaxar-se'.

Emma Tomàs i Maria V

La música ens ha ajudat molt en el que fem i ens ha donat moltes idees.


L'exposició de totes les obres enllestides es presentarà el 20 de juny a les set de la tarda al Museu del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.