El grup 13a Escola no veu la tercera línia de La Mirada com a solució a la manca de places al centre


Temes relacionats

Famílies santcugatenques s'agrupen per reclamar una nova escola al centre (18/mai/18)

La Generalitat obrirà un segon torn de preinscripcions per a infantil (16/mai/18)


  • Comparteix:

Els promotors de la iniciativa, al Xalet Negre

Els promotors de la iniciativa, al Xalet Negre

El grup de pares que reclama la construcció de la 13a escola no veu la tercera línia de La Mirada, a Volpelleres, com l'alternativa a la manca de places al centre. L'Ajuntament havia situat aquesta ampliació i el segon torn de preinscripció com una solució per a les famílies que es queden sense plaça en educació infantil, però el col·lectiu creu que això no garanteix l'escola de proximitat. Les 52 famílies insistiran a reclamar la nova escola a la Generalitat, així com transparència en les preinscripcions i ajudes per a qui tingui plaça en escoles allunyades del centre.

Ho fan amb una recollida de signatures que han encetat aquest dimecres, en la trobada convocada al Xalet Negre. Firmes que lliuraran a Inspecció dels Serveis Territorials d'Educació, amb qui el grup es reunirà per exposar 'l'opacitat' en les preinscripcions. Una manca de transparència que va ser el detonant de la creació de 13a Escola, arran de l'experiència al Collserola.

Amb 102 sol·licituds, les famílies lamenten que les informacions inicials del centre situessin el nombre de germans escolaritzats en 19 i que finalment aquests fossin 31. Una situació que la regidora d'Educació, Esther Salat, va qualificar d''atípica' en una entrevista recent a Cugat.cat.

Esther Salat

No és habitual que una escola tingui el doble de demanda que d'oferta. Alguna cosa ha passat i ho estem treballant amb Serveis Territorials.


Davant les 52 famílies que van quedar fora d'aquest centre en primera opció, la titular d'Educació va donar solucions com les 25 noves places de La Mirada. Una alternativa que no convenç. Una de les portaveus de la 13a Escola és Zaira Costa.

Zaira Costa

Són solucions a curt termini. El centre és barri i és proximitat. Hi ha famílies amb poder adquisitu que van a La Mirada.


Tampoc no agrada el segon torn de preinscripcions a un altre dels portaveus, Dani Cosialls, que diu comportaria a les famílies conformar-se 'amb les restes', en referència a les places vacants.

13a Escola vol acabar amb la desigualtat de places de la pública a les dues zones de Sant Cugat: la A, on hi ha 350; i la B, amb 100 menys i que correspon al sector del centre. Una lluita en la qual, fins ara, s'han sentit 'sols', en al·lusió a la Coordinadora d'Associacions de Familiars d'Alumnes (AFA). La seva presidenta i mare del Collserola, Eva Tataret, ha admès la incidència en el centre, però ha defensat la bona gestió que fan les escoles, així com la mateixa coordinadora.

Eva Tataret

Esperem amb candeletes que aquesta força la useu en la vostra AMPA. Des de les AMPA s'està fent molta feina. És agosarat dir que no hem fet res.


A la cita han assistit Educació Viva i la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC). La membre de la FAPAC i de l'AFA La Floresta, Xenia Amorós ha emplaçat els pares a pressionar l'Ajuntament.

Xènia Amorós

Per l'Ajuntament és més fàcil gestionar el descontentament de les famílies que lidiar amb un moviment organitzat de l'escola púgblica.


Més demandes són que sigui l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) qui centralitzi les preinscripcions i n'estableixi la puntuació. Les famílies reclamen mecanismes per garantir la transparència i evitar les sospites de frau en el domicili dels alumnes matriculats.

13a Escola és reunirà dimarts que ve amb la regidora d'Educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.