Conesa lamenta la 'situació d'indefensió' de la Diputació de Barcelona davant el macrooperatiu policial


  • Comparteix:

Conesa, a la roda de premsa d'aquest migdia / Foto: ACN

Conesa, a la roda de premsa d'aquest migdia / Foto: ACN

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, lamenta la 'situació d'indefensió' que viu l'ens supramunicipal davant el macrooperatiu d'aquest dijous de la Policia Nacional en el marc de la investigació del presumpte desviament de fons públics a través de subvencions irregulars. En una roda de premsa la també alcaldessa de Sant Cugat ha criticat que la institució hagi estat la darrera en assabentar-se dels registres d'aquest dijous i ha explicat que la Diputació ja va entregar la documentació que el Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, que porta aquesta causa, els va requerir fa més d'un any i que fins a dia d'avui 'no tenien coneixement que aquests expedients havien generat una causa en concret'.

Conesa, ha titllat de 'desorbitada' la xifra de dos milions d'euros que la policia espanyola sospita que es podrien haver desviat en falses subvencions a entitats de cooperació amb el tercer món. Segons la presidenta de la Diputació, dels 22 expedients investigats des de fa més d'un any pel jutge, la majoria són col·laboracions i contractes menors i, per tant, les xifres que ells calculen que estan sota sospita estan 'molt lluny' de les que la policia ha fet públiques.

L'alcaldessa ha celebrat la posada en llibertat de l'expresident de la Diputació Salvador Esteve que havia estat detingut aquest matí. Conesa ha definit Esteve com a 'persona honesta' i ha assegurat que 'mai no s'ha posat un duro a la butxaca' i ha destacat la 'coincidència' d'aquesta macrooperació amb el fet que hagi sortit aquest dijous la sentència del cas Gürtel.

Mercè Conesa

Ens sorprèn moltíssim que aquesta actuació que ha desplegat tants agents policials de manera desmesurada hagi coincidit precisament el dia que ens trobem amb la publicació d'una sentència que esgarrifa i posa en evidència la corrupció del partit polític més important de l'Estat espanyol.


La presidenta de la Diputació ha demanat respecte pels funcionaris i funcionàries i ha etzibat que seguirà defensant 'la transparència i el bon fer d'aquesta institució que treballa amb professionalitat i transparència'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.