El detingut santcugatenc en la macrooperació policial contra la Diputació passa a disposició judicial aquest divendres

Agents escorcollen una empresa de Sant Cugat


Temes relacionats

Conesa lamenta la 'situació d'indefensió' de la Diputació de Barcelona davant el macrooperatiu policial (24/mai/18)

Escorcollen una empresa de Sant Cugat en el marc de la investigació a la Diputació (24/mai/18)


  • Comparteix:

L'empresa del santcugatenc es troba al SC Trade Center

L'empresa del santcugatenc es troba al SC Trade Center

El detingut santcugatenc en la causa sobre el presumpte desviament de fons públics a través de subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona passarà aquest divendres a disposició judicial, amb quatre detinguts més, després de passar la nit a la comissaria de La Verneda. El jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona veu indicis d'un presumpte delicte de malversació de cabals públics, prevaricació administrativa i tràfic d'influències en la concessió de diversos contractes. En el marc d'aquesta investigació, la Policia Nacional ha escorcollat aquest dijous la seu de l'empresa i el domicili d'aquest santcugatenc.

En concret, els agents han entrat i registrat la seu social de l'empresa Sestrategic i Konsector i el domicili particular de l'investigat santcugatenc, segons consta en l'interlocutòria del jutge d'autorització del registre, a la qual ha tingut accés Cugat.cat. Durant l'escorcoll, la Policia Nacional ha requerit proves, documentació i continguts en suport informàtic.

La implicació del santcugatenc, vinculat llavors a Pimec, respon a quatre contractes menors concedits per la Diputació de Barcelona a l'empresa de Sant Cugat entre el 2012 i el 2013. La quantitat total de les adjudicacions supera els 65.000 euros. Segons el magistrat, de la revisió dels expedients administratius es desprén un incompliment 'força groller' del procediment administratiu. Per exemple, cita el jutge, s'inicia l'expedient sense haver-se entregat els esborranys dels projectes, es presenta la factura abans de l'entrega del treball, la justificació de l'adjudicació per part de la Diputació no té fonament, no s'aporten la memòria tècnica ni la proposta econòmica, no s'aporta el projecte encarregat en el termini establert i existeixen informes contraris de tècnics de la Diputació.

Aquestes concessions formen part de la causa que porta el jutjat d'instrucció 1 de Barcelona, que investiga el frau de, com a mínim, dos milions d'euros de la Diputació de Barcelona en matèria de cooperació al desenvolupament a través d'un seguit d'entitats. Fruit d'aquesta investigació, en actiu des de fa més d'un any, s'ha portat a terme aquest dijous un macrooperatiu policial que ha comportat una vintena d'entrades i escorcolls, i 29 detencions.

L'operació 'Estela', nom que se li ha assignat, dóna així resposta a denúncies anònimes i de diversos col·lectius, com la CUP i la CGT, sobre el procediment d'assignació de les subvencions de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona. La investigació se centra entre el 2012 i el 2015, període durant el qual, l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va estar al capdavant de la institució. Precisament, Esteve ha estat un dels detinguts en aquest dispositiu i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els registres s'han efectuat a dependències de la Diputació de Barcelona i la Generalitat, així com fundacions, associacions i empreses catalanes, un del quals a Sant Cugat..

Comunicat del TSJC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.