Mor el pi de la plaça de l'Estació de Valldoreix

El tronc es convertirà en obra d'art


  • Comparteix:

El pi tenia més de 70 anys / Foto: EMD

El pi tenia més de 70 anys / Foto: EMD

El pi pinyoner de la plaça de l'Estació de Valldoreix ha mort a causa d'una infecció encara no identificada. L'arbre, de més de 70 anys de vida, havia rebut tractaments fitosanitaris per part dels serveis tècnics de l'EMD que finalment no l'han pogut revifar. Ara, l'administració descentralitzada s'ha coordinat amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per procedir a la tala del pi, que s'efectuarà la matinada d'aquest diumenge a dilluns, de deu de la nit a sis del matí.

El tronc de l'arbre s'aprofitarà perquè la fusta es converteixi en una de les obres artístiques dels florestants Ariane Patout i René Muller, que en faran 'Cadires salvatges'. Així, es mantindran fins a set metres de tronc. Al voltant d'aquesta estructura es farà una plantació de tres til·lers, que donaran ombra a la plaça. Aquesta plantació està prevista per passat l'estiu, quan les condicions climàtiques siguin més favorables per a aquestes plantes.

Més actuacions a Valldoreix
Entre dilluns vinent i dissabte, de deu de la nit a les sis del matí, es realitzaran una desena de tales d'arbres morts a tocar de l'estació. Aquests arbres, de l'espècie invasora Robinia pseudoacacia, es troben en mal estat per estar secs o morts o bé per trobar-se en terrenys inestables. L'actuació servirà per garantir la seguretat de vianants i vehicles que circulen per l'avinguda de Villadelprat i per potenciar el desenvolupament dels lledoners que configuren l'arbrat públic. Mentre es realitzin els treballs de retirada, es tallarà el pas per l'avinguda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.