Familiars dels 'presos polítics' porten la seva situació al Parlament Europeu


Temes relacionats

Diana Riba: 'No acostar els presos als familiars suposaria una vulneració dels drets dels infants' (28/mai/18)


  • Comparteix:

Diana Riba durant l'acte al Parlament Europeu / Foto: ACN

Diana Riba durant l'acte al Parlament Europeu / Foto: ACN

Els familiars dels 'presos polítics', entre els quals es troba el santcugatenc Raül Romeva, han denunciat aquest dimarts davant el Parlament Europeu que són víctimes d'un 'càstig, una venjança i una humiliació' per part de l'Estat espanyol. En un acte a l'eurocambra, la dona de Romeva, Diana Riba, ha explicat les conseqüències de l'empresonament per a les famílies i, en especial, per als fills petits, com ja va relatar en una entrevista a Cugat.cat.

Riba ha assegurat que 'és un doble càstig', ja que de facto els seus fills només veuen el pare dues hores al mes. Riba ha llegit una carta en nom del seu marit, exeurodiputat, i ha recordat que és a la presó 'per fer política' i que 'els que l'han posat allà han deixat de fer política'.

'Em vaig casar amb un professor que treballava a l'escola de la cultura de la pau, em vaig casar amb un pacifista i ara està a la presó per un delicte de rebel·lió que s'ha de justificar amb una violència que no hi ha hagut', ha lamentat Riba, que ha admès que era 'difícil' ser al Parlament Europeu, on el conseller destituït va ser eurodiputat durant 10 anys.

Diana Riba

Avui és difícil estar aquí quan sempre hi ha estat ell. Veig cares conegudes i costa molt intentar explicar-vos qui és el Raül quan el coneixeu i sabeu que sempre ha treballat pel diàleg.


També han estat presents el cunyat d'Oriol Junqueras, Francesc Riera, i la filla de Joaquim Forn, Anna Forn, que ha criticat que l'Estat espanyol 'actua més per venjança que per justícia' i ha destacat que calen 'complicitats a la Unió Europea'. De la seva banda, l'advocat Andreu van den Eynde ha denunciat a l'eurocambra que a l'Estat, en el cas dels independentistes, 'no es respecta cap garantia processal o jurídica de les parts', perquè hi ha una 'investigació extraprocessal', una 'investigació secreta' i quatre tribunals jutjant el mateix.

Durant l'acte, organitzat juntament amb els eurodiputats catalans Jordi Solé, Josep Maria Terricabras i Ramon Tremosa, també s'ha presentat els casos d'Altsasu i Valtonyc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.