Buhos, Doctor Prats, Núria Graham i La Locomotora Negra, per Festa Major


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Festa Major / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de la Festa Major / Foto: Localpres

Buhos, Doctor Prats, Núria Graham, La Locomotora Negra i l'Orquestra Apache posaran l'apunt musical a la Festa Major d'enguany. La celebració tindrà lloc entre el 28 de juny i l'1 de juliol, i comptarà amb més música santcugatenca, més arts escèniques i de carrer i més activitats per a les famílies, segons ha avançat aquest dimarts l'Ajuntament. La festa grossa d'aquest any tindrà més de 200 activitats repartides en quatre dies, que buscaran especialment mostrar el talent local.

Música
Enguany, els plats forts de la programació es repartiran en diferents espais de la ciutat, en lloc de concentrar-se en un únic emplaçament. Així, l'Espai Arrel, ubicat a la plaça d'Octavià, serà l'escenari dels concerts de Búhos i l'Orquestra Apache. La Desplaça Jove portarà Doctor Prats, Koers i Lil Dami al parc de Ramon Barnils. A La Taverna, a la plaça de Barcelona, sonaran Núria Graham, Flamingo Tours i La Locomotora Negra. La festa recupera la proposta d'autor i la presència del rock, mentre que el pícnic musical combinarà també actuacions familiars.

Arts escèniques
El carrer serà un dels protagonistes d'aquesta edició de la celebració, amb més espectacles, fins i tot inesperats. A més, es reforça la Tarda d'Arts al Parc Central i l'Esbart presentarà 'FentVia', un muntatge de cloenda per a la commemoració del centenari de l'arribada del tren. Es tracta d'una proposta creada per a l'ocasió que inclou cercavila, mapping, música i dansa.

Altres espectacles destacats són 'Conseqüències' de la Cia. Moveo, 'Aurora' amb Pere Martínez i grans talents del Taller de Músics, 'Rudo' amb la Companyia Manolo Alcántara, 'Hats' de Jam, 'Collage' de la companyia Bot Project i 'Hotel La Rue' de Totonco Teatro.

Infantil i familiar
Les activitats familiars creixen dins la Festa Major. Hi haurà més activitats matinals al centre de la ciutat, a la plaça del Coll, i l'ampliació de les dates de l’espai Food&Fun del Parc Central. També torna la Càpsula Claustre, un espai pensat per a nadons de zero a tres anys i les seves famílies.

El cartell d'espectacles familiars inclou 'L'Aventura' amb El Pot Petit, 'Cösmix' amb Teatre Mòbil, 'Axuxé Axuxà' amb l¡Anna Català i l'Helena Cabo, 'Traps' amb Efímer i 'El Secret de la Nana' amb la companyia Anna Roca, al Parc Central. Les titelles ompliran els matins de la plaça del Coll amb 'El rei del nas vermell' de la companyia L'Invisible i 'La llegenda del drac de Sant Cugat' amb Can Ninot.

Altres activitats
Els assajos del Paga-li Joan ja han començat i el termini per inscriure's és fins al 10 de juny. A més, l'11 de juny s'obren les inscripcions per al 38è Concurs d'Arrossos. La cita serà diumenge 1 de juliol a la Rambla del Celler, on es podran aplegar fins a 225 paelles.

Mobilitat durant la Festa Major
Durant els quatre dies de Festa Major, les àrees blava i verda seran gratuïtes per a tothom. A més, per facilitar l'accés a peu als espais de la celebració, l'Ajuntament reforçarà el servei de bus llançadora per accedir al centre de la ciutat. Funcionarà durant tots els dies de la Festa Major i amb horaris adaptats a les activitats.

De moment, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) no ha decidit si ampliarà el servei durant la Festa Major, com va demanar el ple municipal.

Informació durant la Festa Major
Com altres anys, s'habilitarà l'aplicació mòbil ‘FMSantCugat’ i la celebració es podrà seguir a través de les xarxes socials amb els perfils de la Festa Major. També repeteix el Concurs Instagram. El fotògraf oficial de la Festa Major decidirà la foto guanyadora entre totes les que tinguin l'etiqueta #concursFM18. El premi d'enguany és una càmera instantània

Cugat.cat també informarà de tota la festa grossa minut a minut, a través de tots els seus canals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.