Sant Cugat tindrà un Museu del Còmic que obrirà portes a principis del 2019


  • Comparteix:

El Museu del Còmic estarà a l'antiga seu de l'Ateneu

El Museu del Còmic estarà a l'antiga seu de l'Ateneu

El Museu del Còmic obrirà portes a Sant Cugat a finals d'any o principis de l'any vinent, han confirmat els impulsors del projecte a Cugat.cat. El museu estarà ubicat a l'antiga seu de l'Ateneu, a la plaça de Pep Ventura. Un dels seus responsables, el col·leccionista Paco Baena, ha explicat que l'objectiu és fer un museu viu, amb una exposició permanent, però també preparat per acollir conferències, presentacions, cursos de dibuix, mostres temporals sobre temes vinculats al còmic i una llibreria. El fons del museu, cedit pels cinc fundadors, disposarà de prop de 20.000 exemplars de TBO, 3.000 col·leccions de tot tipus de gèneres i 2.000 planxes i dibuixos originals.

Baena ha explicat que no hi ha cap tipus d'iniciativa semblant a Catalunya i per aquest motiu encara té més valor tirar-la endavant. Segons Baena, l'Ajuntament s'ha interessat pel projecte però ara per ara l'equipament es posarà en marxa com una iniciativa privada.

Paco Baeza

Ara, de moment, volem tirar endavant el museu a títol privat. Un cop estigui muntat ja buscarem els patrocinadors perquè ens interessa mantenir el projecte.


El col·lectiu del qual forma part Baena porta temps treballant amb l'obertura d'un Museu del Còmic. Ara que tenen l'espai i el fons per fer-lo possible creuen que no hi ha cap motiu que pugui aturar el projecte. Estan oberts que més persones se sumin al col·lectiu i rebre aportacions al fons.

Els impulsors del Museu del Còmic

Paco Baena, fotògraf i publicista. Entre els llibres que ha publicat hi ha 'Los Programas de Mano en el Cine' (1994 i 2005), 'El Cartel de Cine en España' (1996), 'Soligó, más allá del Tecnicolor' (2000), 'La Magia de Maga' (2002), 'MAC Cartel' (2006) i 'Tebeos de Cine' (2017).

José Luis Villanueva, tècnic en publicitat, col·leccionista i ha liderat l'estudi sobre el TBO i 'Pulgarcito', també és expert en l'obra de 'Capitán Trueno' i col·laborador del web Tebeosfera.

José María Delhom, fundador del club Amigos de la Historieta y del Círculo del Cómic els anys 80 i 90. Editor i autor de diverses antologies d' autors com Manuel Gago, Jaime Tomás, Francisco Hidalgo, Ángel Pardo, entre d'altres. Autor del primer catàleg del TBO espanyol.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.