Ecologistes en Acció diu que Sant Cugat té un elevat d'índex de contaminació per partícules


  • Comparteix:

Denuncien també irregularitats en les estacions de la  Xarxa de la Generalitat per a la vigilància de la contaminació de l'aire

Denuncien també irregularitats en les estacions de la Xarxa de la Generalitat per a la vigilància de la contaminació de l'aire

Sant Cugat requereix un tractament especial perquè, segons Ecologistes en Acció, és una de les zones més contaminades per partícules a la comarca. Aquesta és una de les conclusions d'un informe de l'associació ecologista en la que també denuncia irregularitats en les dades que ofereixen les estacions de vigilància de la contaminació de la Generalitat.

Segons l'informe fet públic per Ecologistes en Acció, les estacions de la Xarxa de la Generalitat per a la vigilància de la contaminació de l'aire presenten irregularitats, tant en les dades que proporcionen com en la disponibilitat de les mateixes. Durant els mesos de juliol, agost i setembre, per exemple, s'han detectat un mínim de deu irregularitats a la zona de Barcelona i l'àrea metropolitana, i també canvis continus en els valors de mesura de contaminants.

Entre les estacions amb més irregularitats al Vallès Occidental es troba la de Sant Cugat, juntament amb les situades a Sabadell, Rubí i Barberà del Vallès. L'estudi conclou, però, que cap de les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona compta amb estacions fiables, ja que cap presenta una disponibilitat d'almenys un 90 per cent. Sobre l'estació de Sant Cugat parla el membre d'Ecologistes en Acció, Miquel Muñiz:

Miquel Muñiz

Em descobert que la xarxa de Sant Cugat només funciona al 84% de la seva capacitat i això implica que no hi ha un seguiment continuat de la contaminació


Aquesta situació fa, segons Ecologistes en Acció, molt difícil avaluar quin és l'estat de la qualitat de l'aire. Tot i això, a la nostra comarca, San Cugat i Sabadell són zones altament contaminades per partícules i, en ocasions, superen els límits legalment establerts a les directives europees. Escoltem Miquel Muñiz:

Miquel Muñiz

Les partícules són petits fragments de matèria que penetren directament als pulmons i al torrent sanguini, provocant o agreujant malalties cròniques.


Sant Cugat ha patit durant aquest estiu cinc superacions dels nivells permesos de partícules i un menys important d'ozó, el que pot comportar un agreujament de malalties cròniques dels grups de risc de la societat. Per aquest motiu, l'entitat ecologista ha sol·licitat una entrevista amb la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Maria Comelles, per explicar-li les irregularitats que han detectat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.