Sant Cugat celebra aquest cap de setmana el Corpus Christi


  • Comparteix:

Celebració passada del Corpus Christi

Celebració passada del Corpus Christi

La preparació per a la catifa de flors del Corpus Christi, que se celebra aquest diumenge al voltant del Monestir, té lloc aquest dissabte a les quatre de la tarda a la Casa Abacial i hi pot participar tothom. La festivitat començarà el diumenge amb el muntatge de la catifa a partir de les deu del matí. Però no serà fins a les set de la tarda que tingui lloc la Missa Major on es farà una col·lecta per a Càrites, i anirà seguida de la tradicional processó del Santíssim pels Jardins del Monestir. La trobada tancarà a dos quarts de nou de la nit amb la música de Pau Tarruell i l'actuació dels Geganters de Sant Cugat.

Aquesta proposta religiosa està organitzada per la parròquia de Sant Pere d'Octavià, que va recuperar la tradició el 2012 després de 10 anys sense celebrar-la. És una festivitat en honor al Sagrament de l'Eucaristia. El membre de la comissió organitzadora, Jordi Avellaneda, ha explicat que han aconseguit tornar a consolidar aquesta tradició tot i que a vegades la participació minva si coincideix amb la revetlla de Sant Joan.

Jordi Avellaneda

A vegades es mouen les festes i coincideix amb el cap de setmana de Sant Joan. L'anterior vegada no ho vam fer perquè no et pots assegurar que hi hagi prou voluntaris. Ara hi ha més organització i més gent disponible. És possible que l'any que ve, que torna a coincidir, la decisió no sigui la mateixa.


Avellaneda també ha remarcat que la participació de la ciutadania és fonamental per a la preparació d'aquesta celebració. Com altres anys, la catifa farà uns 14 metres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.