Un edifici de Mira-sol, nominat als premis Catalunya Construcció a la innovació


  • Comparteix:

L'edific mirasolenc / Foto: HAUS

L'edific mirasolenc / Foto: HAUS

Un projecte d'habitatge a Mira-sol està nominat als premis Catalunya Construcció en la categoria d'Innovació. L'espai Habitat Natura, creat per l'estudi BailoRull, amb la direcció de projecte de HAUS i promogut per Marcove, també ha estat nominat als premis FAD, tot i que no s'ha endut cap guardó. Els premis s'entregaran durant la Nit de la Construcció dimecres de la setmana vinent.

La promoció destaca per l'aposta per l'eficiència energètica i l'ús de materials respectuosos amb el medi ambient, tant des del punt de vista de toxicitat com de cost de producció. Per exemple, s'han evitat les resines tòxiques, el PVC i s'ha optat per fustes de proximitat per als acabats. També s'ha desenvolupat un sistema de recollida d'aigües grises i d'aprofitament de l'aigua de pluja. El projecte es troba encara en construcció i hi viuen actualment 16 de les 46 famílies que hi residiran quan es completin les quatre fases.

El director de HAUS, Ricard Santamaria, ha remarcat l'aposta per la sostenibilitat del projecte.

Ricard Santamaria

És un edifici amb certificació energètica A, dels primers privats en obtenir-ho. També ha estat certificat amb quatre fulles verdes de sostenibilitat i s'ha fet un esforç perquè l'espai es pugui considerar espai saludable.


El projecte santcugatenc està nominat en la categoria d'Innovació en la construcció i els seus competidors són la façana dinàmica de la Vil·la Urània de Barcelona i el camí del bosc al cementiri de Roquetes Blanques a El Papiol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.