El Claustre del Monestir acull el Refugi de les Lletres, un espai per reflexionar sobre l'exili

Societat

Publicat el 2/jun/18 per Eva Garrido

Una trentena de persones ha reflexionat sobre la memòria històrica i la situació de les persones refugiades gràcies a l'activitat 'La memòria migrant una mirada des de la història'. Es tracta d'una iniciativa que ha tingut lloc aquest dissabte al Claustre del Monestir i que forma part de la primera Matinal al Refugi de les Lletres, on petits i grans han treballat a partir de quatre àlbums il·lustrats. La proposta ha servit per recordar que a finals de maig del 1937, més de 450 infants es van embarcar al 'Mexique', un vaixell que va salpar cap a Mèxic fugint de la Guerra Civil.


MIRA-HO A CUGAT TV

El Museu de Sant Cugat ha posat en marxa una línia de treball relacionada amb la memòria històrica amb temes com l'Holocaust o l'exili d'intel·lectuals a la Guerra Civil amb l'exposició 'Trajectes escrits'. La tècnica de Cultura de Museus Loreley Bertran ha explicat que amb l'activitat es treballa la memòria migrant.

Loreley Bertran

Tots tenim un antecedent migratori. El dret a migrar és molt important que el tinguem present perquè les migracions són una cosa inherent a la història.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de quatre il·lustradores que per mitjà de diferents tècniques artístiques han creat una obra conjunta amb els participants. La il·lustradora Mercè Galí ha dedicat el seu racó de treball als mapes.

Mercè Galí

He treballat molt el tema dels mapes. És el recurs de tothom que va a un país desconegut. Hem jugat en equip creant amb els traços del nostre un mapa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte ha acabat amb la posada en comú dels treballs realitzats.