El Consell de Joves 13-16 es planteja la continuïtat de participació amb la creació d'un consell 17-21


  • Comparteix:

Foto de família del consell de joves d'aquest dilluns a la sala de plens de l'Ajuntament

Foto de família del consell de joves d'aquest dilluns a la sala de plens de l'Ajuntament

El Consell de Joves 13-16 tanca el curs 2017-2018 amb un balanç 'molt positiu' i amb un creixement de la participació, que es vol traduir en una continuïtat amb la creació d'un consell 17-21, per arribar a edats adultes. L'òrgan participatiu, format per 24 nois i noies, s'ha reunit aquest dilluns a la sala de plens per fer balanç i presentar l'informe de la feina feta durant el curs. El consell té en marxa, entre d'altres iniciatives, propostes d'ampliació de l'oferta d'oci esportiu i un nou espai per a joves vinculat a l'Oficina Jove del Casal Torreblanca.

En concret, el grup de joves proposa divendres de la setmana que ve la primera 'Zombie Adventure', una activitat esportiva coorganitzada per l'OMET i vinculada al festival Sant Cugat Fantàstic, que transformarà els parcs de Ramon Barnils i de l'Arborètum en un apocalipsi zombie.

A més, el consell ja ha començat a involucrar-se en l'organització d'un dels plats principals i més multitudinaris de la Festa Major dirigit als joves: la Festa Holi i també ha presentat la proposta ja en marxa del cicle de 'Nits d'electrònica'. A més, l'Ajuntament ja ha avançat que tornarà a oferir una festa de final de curs en els propers dies amb el 'Va Parir Tour', de Ràdio Flaixbac.

Els vicepresidents del Consell de Joves 13-16, Aitana Altuna i Pau Blasco, s'han mostrat satisfets de la feina feta i del suport de l'Ajuntament.

A. Altuna / P. Blasco

Estem molt contents perquè l'Ajuntament ens està donant molt suport. Nosaltres anem proposant i ells ens han proposat tres temes: l'oci esportiu, els pressupostos participatius i com seguir participant a partir dels 17 anys. Nosaltres hem proposat crear un altre consel. /En general estem molt contents perquè aquest any hem fer moltíssimes reunions amb subapartats com el Holi i les Nits d'electrònica, per exemple.


De la seva banda, el regidor de Joventut, Eloi Rovira, que ha presidit el consell, considera que aquest any ha estat 'molt productiu'.

Eloi Rovira

Crec que aquest any ha sigut molt productiu, estem agafant rodatge de participació, de propostes, donant continuïtat a aquelles que ja van començar i ara tothom espera amb desig.


També ha assistit a la cloenda del curs la regidora d'Educació, Esther Salat, que ha destacat 'el model d'implicació' i de participació que aporta aquest consell.

Esther Salat

També assenteu un model d'implicació amb de ciutat. Els que ja feu 3r i 4t sou un model dels que feu 1r i 2n d'ESO, que us emmiralleu en els que porten més temps.


La trobada, que també ha comptat amb la presència dels regidors Èric Gómez (ERC-MES), Núria Gibert (CUP-PC), Roser Casamitjana (ICV-EUiA) i Pere Soler (PSC), ha acabat amb un refrigeri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.