El jutge manté com a investigat Narcís Serra pel forat de 721 milions d'euros a Catalunya Caixa


  • Comparteix:

Narcís Serra continua com a investigat

Narcís Serra continua com a investigat

El magistrat de l'Audiència Nacional Ismael Moreno manté la condició d'investigat al santcugatenc Narcís Serra. El jutge ha arxivat la causa contra 11 dels exconsellers de Catalunya Caixa, però la manté contra quatre d'ells, a més de l'expresident Serra, acusats d'administració deslleial. Les investigacions van començar el 2017 per determinar 'el perjudici total causat a l'entitat com a conseqüència de les operacions realitzades i dels acords de separació de socis' que, segons el magistrat, pujaven a 721 milions d'euros.

Catalunya Banc -hereva de Catalunya Caixa- va ser nacionalitzada el 2012 i va rebre més de 12.000 milions d'euros de diner públic abans de ser venuda al BBVA sense recuperar aquesta inversió.

El magistrat atribueix a Serra i la resta dels investigats un delicte d'administració deslleial per una sèrie de compravendes d'actius immobiliaris on l'entitat participava en un 50% amb altres socis. Segons el jutge, les operacions es feien 'sense els informes previs independents' ni 'tràmits urbanístics ineludibles', com tampoc els mecanismes per aturar possibles pèrdues.

També apuntava que part de les operacions es van dur a terme sense sotmetre-les al consentiment de la comissió executiva o el consell d’administració de l’entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.