Fortuny estrena el mandat estenent la mà als pensionistes

S'ha reunit amb la Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat per trobar solució a les seves reivindicacions


  • Comparteix:

Els pensionistes s'ha reunit amb la nova alcaldessa i la tinenta d'alcalde Susanna Pellicer / Foto: Localpres

Els pensionistes s'ha reunit amb la nova alcaldessa i la tinenta d'alcalde Susanna Pellicer / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha encetat el mandat aquest divendres significant el seu compromís amb 'les necessitats socials' de la ciutat. Fortuny s'ha reunit amb la Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat per escoltar les seves reivindicacions i posar fil a l'agulla a les accions que es poden fer des de l'Ajuntament. La trobada, que les dues parts han definit com a 'molt positiva', ha arribat a quatre acords en ferm: la creació d'una taula de treball, el compromís de reduir-los l'IBI, la posada en marxa d'una oficina d'atenció al pensionista i la publicació d'una revista amb periodicitat bianual.

Així, l'Ajuntament constituirà una nova taula de treball amb la participació de la Plataforma de Pensionistes i Jubilats que es reunirà bimensualment per abordar qüestions com l'habitatge, la sanitat, els serveis socials i la mobilitat, entre d'altres.

L'entitat s'ha mostrat especialment satisfeta per la posada en marxa d'una oficina d'atenció al pensionista a l'OAC, una demanda llargament reivindicada pel col·lectiu que començarà a funcionar l'1 de setembre. En aquest sentit el coordinador de la plataforma, Paco López, ha volgut significar el pes poblacional i electoral que suposa aquest col·lectiu.

Paco López

Estem parlant d'una població de 14.000 persones que supera en 500 el nombre de vots que va obtenir el partit que avui governa el municipi. Això vol dir que no seran paper mullat les accions que es facin pels pensionistes perquè la nostra obligació també és influir en la decisió del vot municipal en funció del que es vagi materialitzant pel nostre col·lectiu.


Un dels acords més celebrats ha estat el compromís de l'alcaldessa d'incloure una rebaixa a l'impost de l'IBI per als pensionistes de cara als pressupostos del 2019, que es començaran a treballar a partir de juliol. Fortuny també ha expressat la voluntat de donar a l'entitat veu al plenari.

Carmela Fortuny

Anirem fent mocions en funció de les prioritzacions que ells creguin. El protagonisme demanarem que el tinguin ells perquè és una forma de visualitzar la feina que fan. Com a alcaldessa buscaré el consens de totes les forces polítiques per intentar que en els temes socials hi hagi un màxim consens.


Un dels objectius del consistori i la plataforma és la creació de la targeta del pensionista de Sant Cugat perquè aquest col·lectiu pugui gaudir de descomptes especials als comerços i serveis per fomentar el consum i evitar la fuga de compradors a ciutats veïnes.

Les manifestacions de la plataforma seguiran per reivindicar les seves peticions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.