Els veïns de les Planes, indignats amb el mal estat del cablejat elèctric i telefònic


Temes relacionats

Convocatòria de beques per a transport escolar al gener per a les Planes (24/oct/12)


  • Comparteix:

El cablejat forma nusos i s'acumula en alguns punts de la xarxa / Foto: cedida

El cablejat forma nusos i s'acumula en alguns punts de la xarxa / Foto: cedida

El mal estat del cablejat elèctric i telefònic a molts carrers de les Planes segueix indignant els veïns del districte que, al consell de barri d'aquest dimecres, han tornat a reclamar una solució d'urgència per evitar, sobretot, el risc d'incendis. L'Associació de Veïns de les Planes ha presentat un recull de fotografies amb tots els punts conflictius que posen de manifest la necessitat d'un sanejament de la xarxa, una reivindicació que fa més d'un any que s'arrossega. Les dues empreses que han de donar-hi resposta, Telefónica i Endesa, ja han fet alguna reparació concreta però el consistori no ha pogut donar un calendari d'actuacions.

Els veïns alerten que el mal estat dels pals i els cables de llum i telèfon comporta un risc evident d'incendi en una zona que afecta directament el Parc Natural Collserola. A més, també es queixen del perill de caigudes inesperades sobre persones o edificis, de les molèsties que provoquen en la mobilitat per les voreres i la calçada i de la mala impressió general a nivell visual.

Una de les membres de l'Associació de Veïns, Eva Puigjaner, criticava que porten molts mesos a l'espera de solucions.

Eva Puigjaner

Ja portem més d'un any al darrere. A l'últim trimestre del 2017 ens van dir que s'estava fent un estudi i que al principi del 2018 es posaria en pràctica.


El consistori argumenta que s'està fent un estudi a fons però que paral·lelament Endesa i Telefónica ja han començat a fer actuacions en alguns punts crítics i en tenen d'altres de pendents. La sotsdirectora de Participació Ciutadana, Marina Casals, ha explicat que contrastaran les incidències detectades pels veïns amb el que diuen les companyies i també assegura que es farà un seguiment periòdic.

Marina Casals

S'han establert unes reunions periòdiques per fer un seguiment de les incidències, que es detectin més ràpid i poder tenir un llistat actualitzat de les millores que es fan a la xarxa.


Transport escolar
Un altre dels punts del consell va ser el compromís municipal de continuar subvencionant la subvenció del transport escolar al districte. Tots els grups, excepte Cs que es va abstenir, han aprovat un document que confirma la voluntat d'allargar el transport al proper mandat, independentment de qui hi hagi governant.

Les imatges que han aportat els veïns per denunciar la situació del cablejat

El cablejat passa pel mig de la vegetació

El cablejat passa pel mig de la vegetació



Alguns cables estan a l'abast de les persones

Alguns cables estan a l'abast de les persones



Nus de cablejat al carrer de Maria Antònia

Nus de cablejat al carrer de Maria Antònia





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.