DonaInformació ha reunit 20 dones per conèixer les seves necessitats quotidianes


  • Comparteix:

Sanitat, maltractaments i vivenda, alguns dels temes exposats

Sanitat, maltractaments i vivenda, alguns dels temes exposats

La Casa de Cultura ha acollit aquest dissabte un taller participatiu per mirar de definir quines són les necessitats bàsiques de les dones de Sant Cugat i intentar millorar la seva situació en temes com sanitat, mobilitat o vivenda, entre d'altres. Les conclusions del taller, organitzat per sevei municipal DonaInformació, s'inclouran dins el Pla d'Igualtat que està desenvolupant l'Ajuntament.

Una vintena de dones santcugatenques han participat en el taller 'La mirada de les dones a Sant Cugat', i han donat a conèixer les necessitats bàsiques en la seva vida quotidiana. Belén Varela, dinamitzadora del taller, explica els objectius d'aquesta activitat.

Belén Varela

Hem fet aquest taller per dones perquè són les que viuen més la ciutat, per totes les tasques domèstiques i familiars que continuem fent, i creiem que és interessant conèixer les seves necessitats


Amb el temes plantejats es farà un buidatge, s'organitzaran i s'intentaran incloure dins el Pla d'Igualtat que està dissenyant l'Ajuntament de Sant Cugat, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Associació Espais per a la Igualtat. Així ho ha explica Rosa Botella, tècnica del Servei de la Dona de l'Ajuntament.

Rosa Botella

Ens hem compromés ha tenir-les en compte, a desglosar-ho i a incloure-ho en el Pla d'Igualtat


Entre els temes més importants destaca la sensibilitat vers els maltractaments i la seguretat de la dona, tal i com ho explica Rita Argilaga, una de les 20 dones que han participat en el taller.

Rita Argilaga

Falten recursos sanitaris, en medi ambient, ens agradaria millorar la sensibilitat en temes com el maltractament, la diferència de la dona quant el gènere, la seguretat de la dona, temes d'habitatge, ...


Aquest taller ha estat l'última activitat dels actes de celebració del quart aniversari del servei municipal DonaInformació, que han inclòs la presentació de l'estudi de la segona beca de recerca DonaInformació, una exposició i el passi d'una pel·lícula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.