Càritas Sant Cugat atén 1.621 persones de 730 famílies el 2017


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a la Casa Abacial

La presentació ha tingut lloc a la Casa Abacial

La delegació local de Càritas ha atès directament 1.621 persones de 730 famílies durant el 2017, 165 de les quals s'han dirigit a l'entitat per primera vegada. Les dades, presentades aquest dissabte amb la memòria de l'any passat, mostren xifres similars a l'any anterior, tot i que la cobertura real de l'entitat creix si s'hi sumen les persones derivades d'altres serveis. És el cas del rebost, que garanteix un complement alimentari bàsic per a les famílies que ho necessiten. Per aquest servei han passat 1.775 persones de 677 famílies, 120 famílies i 208 persones menys que l'any passat. En total, Càritas xifra en 895.000 euros els ingressos que van destinar als seus projectes. 205 voluntaris van col·laborar en aquestes iniciatives.

El conseller de l'entitat pel Bisbat de Terrassa, Rafa Gómez, ha destacat la feina dels voluntaris, ja que 'fan possible que es puguin tirar endavant totes les iniciatives'. Gómez també ha alertat que, tot i que la situació econòmica és millor que fa uns anys, 'la pobresa real encara és present'.

Rafa Gómez

La cosa ha millorat, s'ha bellugat una mica, però la pobresa real continuarà present fins que a la gent no se li pugui donar una feina digna i ben pagada.


Serveis i usuaris
El servei d'acollida individual pretén crear un espai de detecció de necessitats i fer un acompanyament a les persones que ho necessiten. Durant el 2017 s'ha donat servei a 688 famílies, 22 menys que durant el 2016. Un 54% de les persones ateses són dones i un 64% tenen entre 19 i 64 anys, un 9% menys que l'any anterior. Enguany ha crescut el nombre de menors i gent gran que ha necessitat beneficiar-se de l'entitat.

Pel que fa al rebost, s'ha produït un descens de les famílies beneficiàries (de 797 el 2016 a 677 l'any passat) i de persones (de 1.983 a 1.775). En total s'han distribuït 461.608 quilos d'aliments, que suposa un increment de més de 200.000 quilos respecte al 2016. Mantenir el rebost suposa a Càritas una despesa de 110.000 euros l'any.

L'entitat segueix mantenint el menjador social amb la finalitat de crear un espai d'acompanyament i relació. 36 persones han fet ús d'aquest servei, set més que l'any anterior.

A banda d'aquestes ajudes, Càritas ofereix un programa de servei d'acollida per a dones embarassades o amb infants que no han pogut accedir a l'escola bressol. En total s'han beneficiat 20 mares i 20 nadons.

L'entitat també promociona l'educació amb un programa de reforç escolar, del qual es van beneficiar 17 nois i noies d'entre 12 i 16 anys; classes de conversa en castellà on van participar 50 persones, i cursos d'alfabetització que van ajudar 19 persones.

També existeix un programa laboral per ajudar persones amb un perfil de difícil inserció i en què van participar 27 persones. El projecte 'Arrela't' d'acollida i acompanyament per a la població en situació irregular va ajudar 22 persones, i al pis d'homes, un projecte per garantir l'estabilitat a nivell d'habitatge, hi han residit quatre homes.

Valldoreix també ha participat en els projectes de la delegació local de Càritas amb l'hort solidari, on hi han participat cinc persones que han generat 5.700 quilos d'aliments. El projecte 'Un nen, una joguina' ha beneficiat 303 infants.

Ingressos i despeses
Càritas va destinar tots els seus ingressos, 895.000 euros, a projectes de suport a persones en situació de vulnerabilitat. El 49% d'aquests diners representen el valor dels aliments que reparteix l'entitat i el 23% a donatius de la ciutadania. La resta depenen de campanyes pròpies de Càritas, d'administracions com l'Ajuntament, que aporta una subvenció de 80.000 euros, i del valor de les joguines per repartir al projecte 'Un nen, una joguina'.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.