L'HUGC remarca la importància de la nutrició en la lluita contra les malalties renals


  • Comparteix:

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha posat de manifest la importància de la nutrició en la lluita contra les malalties del ronyó en la segona edició de la Jornada de Nutrició en el Pacient Renal, organitzada per la Societat Catalana de Nefrologia. Aquesta iniciativa, que es va fer l'any passat a Bellvitge però que s'ha traslladat a l'equipament santcugatenc, ha aplegat 125 professionals amb la intenció de debatre sobre estratègies per millorar la supervivència dels pacients en estats avançats de la malaltia.

La insuficiència renal consisteix en la pèrdua total o parcial de la funció dels ronyons, un fet que provoca l'acumulació de substàncies tòxiques per l'organisme i que obliga a buscar alternatives per poder expulsar-les, com l'hemodiàlisi i la diàlisi peritoneal.

El coordinador de Nutrició de la Societat Catalana de Nefrologia, Juan Carlos González, ha assenyalat a Cugat.cat que la nutrició sovint s'oblida en el tractament d'aquestes malalties.

Juan Carlos González

És un objectiu ambiciós, donar a conèixer al màxim de professionals possibles la importància de la nutrició al pacient renal. És un capítol oblidat i ho hem de potenciar perquè salva vides.


La nefròloga de l'HUGC, Teresa Doñate, ha explicat que cal ajustar la dieta quan es pateix una malaltia d'aquest tipus.

Teresa Doñate

El problema és la sal i que la dieta mediterrània s'ha convertit en una dieta hiperproteica. Estem menjant massa proteïnes i ens hem oblidat del menjar mediterrani de veritat.


El Registre de Malalts Renals de Catalunya xifra en gairebé 33.000 el nombre de pacients atesos per insuficiència renal en els últims 34 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.