Clam conjunt a Sant Cugat per seguir amb la 'bona feina' contra els incendis

La campanya de prevenció comença aquest divendres i s'allarga fins el 15 de setembre


  • Comparteix:

Foto de família dels agents implicats

Foto de família dels agents implicats

Sant Cugat engega aquest divendres la campanya de prevenció d'incendis amb perspectives optimistes per les pluges dels últims mesos i amb la intenció de no 'abaixar la guàrdia' per millorar els resultats de l'any passat. L'Ajuntament i els cossos responsables han tornat a fer una crida a la col·laboració ciutadana perquè avisi amb una trucada al 112. Els agents també han remarcat la importància de la prevenció als habitatges i urbanitzacions propers a zones forestals, que a Sant Cugat suposen el 55% de la superfície.

El consistori ha tornat a destinar 168.000 euros a la prevenció principalment en el manteniment de les franges de protecció en camins i carrers i, també, a les urbanitzacions i nuclis urbans més vulnerables. En total s'ha treballat en el manteniment de franges de 74 hectàrees de la Floresta, Sol i Aire i Can Trabal. Com a novetat d'aquest any, el consistori atorgarà 14.250 euros de subvencions a projectes de particulars i entitats que fomentin la conservació i millora del patrimoni natural i la creació i funcionament de grups d'autoprotecció d'urbanitzacions.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha remarcat la importància de seguir 'en la línia positiva' dels últims anys.

Carmela Fortuny

Seguim en la línia positiva dels darrers anys. Ens agradaria que fos foc zero, però en comparació amb altres anys, anem bé. També és important poder-ho explicar.


Els Bombers, Policia local, Mossos d'Esquadra, Creu Roja, l'Associació de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil i els Agents Rurals treballaran conjuntament a la zona de Collserola contra els incendis, tot i que també destaquen la importància de la col·laboració ciutadana i dels voluntaris de grups d'autoprotecció, pel coneixement que tenen del territori.

El cap del Parc de Bombers de Rubí i Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha explicat que enguany esperen una campanya 'tranquil·la'.

Ramon Viladrich

La prevenció que s'ha fet des que es va acabar la campanya de l'any passat ens ha d'ajudar a tenir una campanya tranquil·la. Les pluges d'enguany ajuden a tenir menys risc, però no hem de baixar l'alerta.


També s'ha fet una menció especial a la seguretat relacionada amb la pirotècnia i les cremes no autoritzades, amb la mirada posada en la revetlla de Sant Joan. L'any passat van tenir lloc 11 incendis que van cremar 3,1 hectàrees al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.