Sant Cugat es prepara per a la temporada del mosquit tigre


  • Comparteix:

Sant Cugat es prepara pel començament de la temporada de mosquits, especialment del tigre. La pujada de les temperatures fa proliferar aquests insectes i l'Ajuntament treballa per reduir l'afectació d'una plaga que va arribar a la ciutat el 2004. De fet, Sant Cugat va ser la primera població de Catalunya on es va detectar el mosquit tigre i des de llavors el consistori, en col·laboració amb altres institucions, treballa per reduir-la.

A més de l'ordenança de 2016, que preveu sancions per qui no prengui mesures per evitar la proliferació del mosquit, l'Ajuntament va sumar l'any passat gairebé 4.000 visites informatives a domicilis i controla més de 900 punts on podria criar aquesta espècie. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que l'actuació contra el mosquit ha de ser durant tot l'any.

Joan Puigdomènech

No només actuem en el moment àlgid, sinó una campanya de prevenció sobretot en els punts que tenim localitzats. Allà hi tirem elements que maten les larves.


I és que el mosquit tigre, provinent de l'Àsia, es comporta de manera diferent al mosquit comú i té preferència per les àrees urbanes, com ha remarcat a Cugat.cat la tècnica del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, Gisela Chebabi.

Gisela Chebabi

El mosquit tigre i el mosquit comú són diferents. El tigre pon els ous en recipients petits amb aigua, molt relacionats amb els humans, té un comportament més d'exterior i pica fora.


A més del contacte amb l'Ajuntament, els ciutadans tenen altres vies per col·laborar en la lluita contra l'expansió del mosquit, com la plataforma de ciència ciutadana Mosquito Alert nascuda amb la voluntat de recollir el màxim d'informació possible. La membre del projecte Marina Torres ha posat de relleu la importància de recollir dades.

Marina Torres

És una plaga, un mosquit nou i invasor. Creiem que és molt poderosa perquè la ciutadania puguia avisar si el veu, on n'hi ha molts i cal un tractament.


Experts i tècnics coincideixen, això sí, en que el mosquit tigre ha vingut per quedar-se i que el màxim al que es pot aspirar és a limitar-ne l'expansió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.