Llarena rebutja alliberar Romeva, Junqueras i Forcadell per risc de fuga i de reiteració delictiva

El jutge diu que l'última paraula en el trasllat de presos és d'Interior


Temes relacionats

Diana Riba: 'No acostar els presos als familiars suposaria una vulneració dels drets dels infants' (28/mai/18)


  • Comparteix:

Romeva està a Estremera, amb Forn i Junqueras / Foto: ACN

Romeva està a Estremera, amb Forn i Junqueras / Foto: ACN

El magistrat del Tribunal Suprem (TS), el santcugatenc Pablo Llarena, ha tornat a denegar la llibertat al santcugatenc Raül Romeva, Oriol Junqueras i Carme Forcadell. Continua afirmant que es manté el risc de fugida i de reiteració delictiva tot haver-hi govern a Catalunya i tampoc no atén les raons personals i familiars esgrimides per tots tres. En la mateixa interlocutòria, el jutge exposa que qui té la competència per traslladar els presos és Institucions Penitenciàries, que penja d'Interior.

Segons Llarena, el risc de reiteració no desapareix pel fet que no participen del nou govern i recorda que van tenir un 'paper principal' des d'agrupacions polítiques i socials que van donar 'suport al procés'.

Sense competències per al trasllat
Llarena també ha afirmat que no té la competència sobre els trasllats de presó i recorda que la decisió és d'Institucions Penitenciàries, que depèn del Ministeri de l'Interior. El pronunciament del jutge arriba el mateix dia que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, s'ha mostrat disposat a traslladar els presos però afirmant que la decisió era del jutge, que ho havia d'autoritzar.

En canvi, Llarena desmunta aquesta afirmació i recorda que la competència recau en Institucions Penitenciàries. A l'abril, Romeva, Junqueras i Cuixart (que va ser el primer) van adreçar un escrit a Institucions Penitenciàries per demanar el trasllat a Catalunya. De moment, encara no han obtingut resposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.