Sant Cugat és el municipi de l'Estat amb l'atur més baix

Pozuelo de Alarcón comparteix la primera posició


  • Comparteix:

Sant Cugat, líder en l'atur més baix / Foto: Gencat.cat

Sant Cugat, líder en l'atur més baix / Foto: Gencat.cat

Sant Cugat és el municipi que presenta un índex d'atur més baix de l'Estat espanyol, amb un 7,4%, juntament amb Pozuelo de Alarcón, amb el mateix percentatge. Són dades de 2015 procedents de fonts tributàries i elaborades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i que també indiquen que la nostra localitat és la cinquena amb una renda per càpita més alta, amb 18.326 euros anuals. Amb relació a l'esperança de vida, és el municipi català més ben situat a àmbit de tot l'Estat i ocupa el 12è lloc (84,2 anys), en una llista liderada per Rivas-Vaciamadrid (85,8 anys) i Pozuelo de Alarcón (85,5 anys).

Pel que fa les municipis amb un índex més baix d'atur, Sant Cugat hi figura en primer lloc, empatat amb Pozuelo de Alarcón, amb un 7,4%. Castelldefels està situat en setè lloc, amb un 10,3%, Barcelona en el vuitè, amb un 11% i Cerdanyola del Vallès en el 13è, amb un 11,4%. Per contra, les localitats amb un índex d'atur més elevat a l'Estat són Linares (Jaén), amb un 39%, i Còrdova, amb un 33,2%. Per fer el càlcul, l'INE ha recopilat les dades corresponents el 2015 de les localitats amb més de 20.000 habitants.

En renda per càpita, Sant Cugat és el cinquè municipi i Pozuelo de Alarcón (23.861 euros), el primer. Els altres catalans situats a la part més alta de la taula són Sitges, en 16a posició amb 14.968 euros i just per darrera de Madrid amb 15.257 euros i seguit de Barcelona, en 17a posició i 14.946 euros de mitjana.

D'altra banda, els Indicadors Urbans de l'INE també conclouen que el municipi català amb més esperança de vida és Sant Cugat, amb 84,2 anys de mitjana. A àmbit estatal, és el 12è en una classificació encapçalada per Rivas-Vaciamadrid (85,8 anys), Pozuelo de Alarcón (85,5 anys), Majadahonda (85,2 anys) i Alcorcón (85 anys).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.