Collserola, ADF i Bombers arrenquen la campanya de lluita contra els incendis


  • Comparteix:

Els actors implicats en la lluita contra els incendis a Sant Cugat han arrencat oficialment la campanya d'estiu contra els incendis forestals aquest dilluns. El dispositiu implica una col·laboració estreta entre el Consorci del Parc Natural de Collserola, les ADF i els Bombers per respondre el més ràpidament possible a qualsevol columna de fum que es produeixi als boscos del parc i les rodalies.

Un mètode que fins ara ha donat bons resultats, que es demostren amb el fet que l'últim gran incendi a la serra data de 1994, a la Floresta i les Planes, que va cremar 135 hectàrees. De fet, el sistema de torres de vigilància del Consorci, que s'encarrega del control tant de l'espai natural com de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, van permetre l'any passat registrar una mitjana de menys de 10 minuts entre la detecció de les columnes i l'arribada dels Bombers.

Tot plegat, facilitat per les bones comunicacions internes del parc, tant pel què fa a carreteres com a camins senyalitzats en un Parc Natural que té unes característiques força diferents a la resta de Catalunya, com ha explicat a Cugat.cat el cap del dispositiu de prevenció d'incendis del Parc Natural de Collserola, Joan Capdevila.

Joan Capdevila

Tenim més parcs de Bombers que ningú, un aeroport com Sabadell, quatre carreteres asfaltades que travessen el parc. És més fàcil arribar a tots els punts, però tenim molta freqüentació i moltes incidències.


La xarxa de vigilants del parc, formada per 32 persones entre guaites, operadors i vigilants mòbils, s'encarrega d'avisar a Bombers i ADF perquè puguin actuar el més ràpidament possible en un període que també necessita la col·laboració dels ciutadans evitant conductes de risc. El membre de l'ADF Sant Cugat Oriol Garcia ha detallat alguns dels consells que cal seguir.

Oriol Garcia

Ara no es pot fer foc a menys de 500 metres de massa foresta, s'ha de demanar un permís extraordinari. No tirar burilles, no fer focs descontrolats i tot el que es vulgui fer al bosc, seguir les pautes d'Ajuntament i Generalitat.


En el que va d'any, el parc ha registrat vuit incendis, que han cremat 0,2 hectàrees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.