Coques i petards, estrelles de Sant Joan


  • Comparteix:

Els petards i la coca segueixen sent els protagonistes de la revetlla de Sant Joan. Les paradetes de petards ofereixen pirotècnia de tota mena, amb les fonts i els artefactes petits al capdavant, mentre que els forns i pastisseries innoven per ajustar-se a les demandes canviants del públic sense perdre l'essència d'un producte clau per la celebració de la revetlla. Nous ingredients, coques amb diversos sabors per als que volen varietat i diferents mides serveixen per mantenir viva la tradició, acompanyada d'una copa de cava.

Les pastisseries de la ciutat mantenen l'optimisme en què la diada els donarà bons números i els encàrrecs van arribant, tot i que els canvis en els hàbits de consum els ha obligat a fer algunes variacions a la recepta tradicional. Ho expliquen Ketiana Ramos, del Petritxol, i Laia Garcia de la Pastisseria Sàbat.

Pastisseres

Et demanen de llardons, de fruita, en porcions més petites. Solen demanar variats. /Tenim més o menys els mateixos encàrrecs que l'any passat. Hi ha gent que marxa fora a passar la revetlla, però Sant Cugat ha crescut molt i també es queda molta gent.


Els petards, per altra banda, es poden comprar en una de les 10 paradetes autoritzades a Sant Cugat, Mira-sol i Volpelleres. Els més petits són els que es venen més, especialment per als més petits, tot i que l'oferta és àmplia. Josep Arruga i Carles Puig són venedors de dos dels punts de venda.

Venedors de petards

Moltes fonts, bateries, petards petits. La gent més gran demana petards més importants. / Surt sempre el mateix. Els 'xinos', les piules. Les bombetes i les bengales també pels nens.


Tot plegat per celebrar el solstici d'estiu, que arribarà la matinada d'aquest dissabte a diumenge a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.