La Xesca mantindrà el projecte de casal de joves si els desallotgen


Temes relacionats

Un any de l'okupació de La Xesca (27/ago/17)

Un grup de joves ocupa uns baixos a l'avinguda de Cerdanyola per fer un casal autogestionat (27/ago/16)


  • Comparteix:

Els joves de la Xesca, davant l'oficina de BS a Octavià

Els joves de la Xesca, davant l'oficina de BS a Octavià

La Xesca vol mantenir l'okupació del local de l'avinguda de Cerdanyola 'el màxim temps possible' mentre no es resol el recurs presentat a la sentència que els obliga a abandonar l'espai. A l'espera que a l'agost se celebrin dos anys de l'entrada, el col·lectiu ha fet un balanç positiu de la contribució del casal de joves al teixit associatiu del barri del Monestir-Sant Francesc. Un projecte que volen mantenir en un altre local en cas que es produeixi el desallotjament.

A dia d'avui, La Xesca la formen una assemblea de 13 persones, tot i que més d'un centenar -entre voluntaris i entitats- han col·laborat en el projecte autogestionat de casal juvenil. L'entitat continua la seva croada contra Solvia, la immobiliària de Banc Sabadell que gestiona els baixos que ocupen, i és per aquest motiu que han fet la roda de premsa davant l'oficina del banc a Octavià.

La Xesca vol seguir traçant lligams amb les entitats i els veïns, des de la Xarxa Monestir-Sant Francesc, però sobretot vol celebrar els dos anys d'okupació en un acte al setembre. Aquest dijous, però, han alçat la veu per dir que, passi el que passi, ells continuaran amb el projecte. Ho explica un dels membres de l'entitat, que no facilitat el seu nom.

Membre de la Xesca

Volem aguantar tot el temps que puguem. Si en un futur hi ha un desallotjament, no volem que el projecte mori allà.


El col·lectiu no medita la possibilitat de disposar d'un espai municipal perquè l'Ajuntament 'no creu en l'autogestió'. En la mateixa línia, han exposat que el seu projecte difereix molt 'del que s'ha convertit el Casal Torreblanca'.

El casal ha subratllat la feina feta d'acondicionament de l'espai i el treball per a la comunitat com algunes de les fites d'aquests dos anys d'okupació i de 'lluita contra l'especulació'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.