Sant Cugat vibra avui amb els Gegants, els Diables i el centenari del tren


  • Comparteix:

Els Diables ompliran de foc i soroll els carrers de Sant Cugat / Foto: Facebook Festa Major Sant Cugat

Els Diables ompliran de foc i soroll els carrers de Sant Cugat / Foto: Facebook Festa Major Sant Cugat

La cultura popular omplirà de foc i gresca els carrers de Sant Cugat. Els Correfoc dels Diables és un dels plats forts de la jornada amb una cercavila amb dos recorreguts que confluïrà a Octavià. Més de deu colles d'arreu del país acompanyaran els Geganters de Sant Cugat a la 32a Trobada Gegantera a la plaça de la Vila. Les activitats del centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat acabaran amb l'espectacle Fent Via, que combinarà dansa, mapping i música en una proposta als carrers.

Aquestes són les propostes culturals d'aquest divendres:

09.00 - 14.00 - Mercat de pagès a la plaça de Sant Pere i al carrer Major. Organitzat per l'Ateneu, en aquest mercat i tast de productes ecològic hi haurà a les onze del matí una classe oberta de cuina de mercat.

11.00 - Ball de caparrots i capgrossos a l'Espai d'Arrel.

11.15 - 8a Trobada de Balls i Entremesos d'arreu de Catalunya a l'Espai d'Arrel. Organitzat per la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat i amb la participació d'entremesos convidats d'arreu del país.

12.00 - Dinar popular amb arrels a la Caseta del CPA.

12.00 - 'Els sants de l'estiu: Sant Joan, Sant Pere i Sant Cugat' és una activitat organitzada pel Museu del Monestir on es visitarà l'entorn del monument. És una activitat gratuïta, però requereix inscripció prèvia trucant al 93 675 99 51 o escrivint a museu@santcugat.cat.

17.00 - La fumada lenta de pipa torna un any més al pati de l'Ateneu Santcugatenc, a l'avinguda de Gràcia.

17.00 - 20.30 - Asteroid Days (flash talks). Converses curtes a càrrec de quatre científics en una trobada organitzada a la Casa de Cultura per l'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix.

17.00 - 03.00 - 6è Esdeveniment Intercultural al parc de la Pollancreda. La mostra cultural llatinoamericana que organitza l'Associació Multicultural Sant Cugat torna amb gastronomia autòctona, entitats culturals, tallers, activitats familiars i música en directe.

18.30 - Ballada de Sardanes a l'Espai d'Arrel amb la música de la Cobla Mediterrània.

18.30 - 32a Trobada Gegantera. Més de 10 colles d'arreu del país es trobaran a la plaça de la Vila, des d'on començarà una cercavila que acabarà amb una ballada a la plaça d'Octavià.

19.00 - Castells de vigílies de Festa Major. A la plaça de la Vila, amb els Castellers de Sant Cugat, de Cerdanyola i Santpedor.

19.00 - 02.00 - Quadres de ball a la Caseta del CPA. A les deu de la nit hi haurà l'actuacó de Javier Ginés amb Desafío Flamenco.

19.30 - Rua de balls tradicionals: 'De Bolívia a Sant Cugat' de la plaça de Lluís Millet al parc de la Pollancreda, amb la participació del grup de balls tradicionals Caporales Bolivia - Sant Cugat, de la Fraternidad Morenada Sant Cugat i de la Fraternidad Morenada Central Residentes en Sant Cugat.

20.15 - Ball de Gegants a la plaça d'Octavià.

22.00 - FentVia. Cercavila, mapping, música i dansa pel Centenari del tren, de la plaça del doctor Galtés a la de Lluís Millet. Amb la participació del cos de dansa de l'Esbart Sant Cugat.

22.00 - Correfoc de Festa Major, amb sortida i arribada a la plaça d'Octavià. Els versots i l'esclat de foc tindrà lloc a un quart d'una de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.