El projecte TransEinesCat creuarà Catalunya per la lluita contra el consum de drogues

Un grup de set pacients del centre Eines travessarà Catalunya de nord a sud


  • Comparteix:

El director del centre Eines, Àlex Florensa, també va ser drogodependent

El director del centre Eines, Àlex Florensa, també va ser drogodependent

L'Associació Eines per l'esport impulsa, per primera vegada, el projecte TransEinesCat. Es tracta d'una iniciativa que neix al centre de tractament de drogodependències Eines. El seu director, Àlex Florensa, s'ha proposat creuar Catalunya de nord a sud amb un doble objectiu: d'una banda, ajudar els seus pacients a sortir de la dorgodependència a través de l'esport i, de l'altra, fer pedagogia arreu del territori explicant què és la drogoaddicció. El recorregut començarà el 21 d'agost a la Seu d'Urgell i acabarà a Ulldecona el 21 de setembre. El 22 tornaran a Sant Cugat.

El director del centre Eines, Àlex Florensa, afirma que adquirir l'hàbit de l'esport és essencial per a la recuperació d'un drogodependent. El projecte TransEinesCat vol anar més enllà, el responsable d'Eines afirma que aquesta ruta servirà als pacients per a superar-se a ells mateixos, conèixer els seus límits, aprendre a conviure amb els companys i treballar l'empatia i l'assertivitat.

Àlex Florensa

D'una banda, mentre caminem amb els pacients treballarem un seguit d'objectius personals. De l'altra, per mi és molt important donar a conèixer a tothom la malaltia de la drogadicció. La drogadicció és el càncer del segle XXI.


La ruta començara el 21 d'agost a la Seu d'Urgell i acabarà el 21 a Ulldecona. L'itinerari farà parada a 25 municipis. L'objectiu del grup és fer 30 quilòmetres pel matí i per la tarda, Florensa oferirà una xerrada sobre la drogadicció.

El perfil dels pacients que participaran al primer TransEinesCat és divers, joves d'entre 18 i 29 anys. Alguns acaben d'arribar al centre i d'altres ja estan a punt de deixar-lo. El projecte TransEinesCat ha rebut el suport de l'Obra Social La Caixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.