Royo admet que el Diplocat va pagar el viatge a Catalunya i les dietes a 'delegats parlamentaris' l'1-O

El santcugatenc ha declarat com a investigat per la causa del referèndum


Temes relacionats

Albert Royo, citat a declarar en la investigació de l'1-O ( 9/mai/18)

Rajoy cessa el govern, amb Romeva i Ponsatí, suprimeix el Diplocat i convoca eleccions (27/oct/17)


  • Comparteix:

Albert Royo a la sortida de la Ciutat de la Justícia aquest dimarts / Foto: ACN

Albert Royo a la sortida de la Ciutat de la Justícia aquest dimarts / Foto: ACN

L'exsecretari general del Diplocat, el santcugatenc Albert Royo, ha admès aquest dimarts davant del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que el Consell de Diplomàcia Pública va pagar el viatge i les dietes a 'delegats parlamentaris' que volien 'constatar la situació política' durant la jornada del referèndum de l'1-O. Royo, això sí, ha negat que fossin observadors internacionals i ha assegurat que ja ho havien fet anteriorment durant el procés participatiu del 9-N del 2014 o a les eleccions al Parlament del 27-S del 2015.

De la seva banda, l'exdelegat del Govern a Brussel·les, Amadeu Altafaj, també ha negat que la Generalitat pagués observadors internacionals per a l'1-O, i ha afirmat que només va encarregar a una fundació d'estudis holandesa un informe sobre la situació geopolítica internacional perquè la Generalitat tingués opinió sobre determinades polítiques de la Unió Europea.

Altafaj i Royo han declarat com a investigats davant del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona i només han respost a les preguntes dels seus advocats. El Diplocat es va gastar més de 40.000 euros en avions, hotels i dietes per a 47 observadors internacionals per donar-los a conèixer el conflicte polític català. No obstant això, tant Altafaj com Royo han negat que ells signessin cap ordre de pagament, perquè no n'eren els responsables.

També han declarat l'aleshores secretari general d'Afers Exteriors, Aleix Villatoro, que ha respost preguntes sobre el registre de catalans a l'exterior, i Marta Garsaball, autoritzada en comptes bancaris que van fer pagaments relacionats amb l'acció exterior de l'1-O. Abans de tots els investigats han declarat dos testimonis: un responsable d'Unipost que ha reiterat que van enviar una factura proforma a la Generalitat per a l'enviament de material electoral i l'excap de gabinet de l'exconseller santcugatenc Raül Romeva, que ha respost sobre la campanya a favor del referèndum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.