L'exposició censurada dels presos polítics a la fira d'Arco arriba a La Floresta

Una part de l'obra censurada a la fira Arco de Madrid aterra a terres florestanes del 6 al 29 de juliol


Temes relacionats

16 santcugatencs, citats a declarar al jutjat de Rubí pels talls de carreteres del 8 de novembre (27/feb/18)


  • Comparteix:

Una part de l'exposició serà a La Floresta del 6 al 29 de juliol / Foto: ACN

Una part de l'exposició serà a La Floresta del 6 al 29 de juliol / Foto: ACN

El Centre Social i Sanitari de La Floresta acollirà entre aquest divendres i el 29 de juliol una reproducció de l'obra de Santiago Sierra 'Presos Polítics a l'Espanya contemporània', censurada a la fira Arco de Madrid el febrer passat. La mostra de la peça formarà part de l'exposició 'La repressió, cara a cara', que també comptarà amb un muntatge audiovisual sobre les 16 persones encausades a la Floresta pels fets ocorreguts durant la vaga del 8 de novembre de l'any passat, en què van tallar carreteres i participar en les mobilitzacions. La inauguració serà a les set de la tarda.

Sota el paraigua de l'exposició 'La repressió, cara a cara', arriba a la Floresta un bocí del treball més mediàtic de Santiago Sierra. Una obra objecte de censura per denunciar, a través de 24 fotografies de cares pixelades, els motius polítics dels empresonaments de 74 persones.

Més enllà de l'obra de Sierra, 'La repressió, cara a cara' també ofereix un espai audiovisual dedicat a #les16delafloresta, que explica, amb els relats dels protagonistes, els casos de les persones de la Floresta, les Planes i Valldoreix que van ser encausades pels fets de la vaga del 8N.

El membre del Senglar Cultural Xavi Teis explica que un cop van veure l'obra de Sierra van decidir que havia de formar part de l'exposició.

Xavi Teis

L'autor ha decidit que l'exposició estigui sota llicència lliure perquè circuli per a tot arreu.


L'exposició, que incentiva la participació dels assistents, tindrà un espai obert al final perquè qui ho vulgui escrigui les seves impressions i opinions sobre la llibertat d'expressió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.