Sant Cugat incorpora set nous agents de la Policia Local


Temes relacionats

El ple acorda l'aplicació de diverses millores per a la plantilla de la Policia Local (18/jun/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà nous agents / Foto: Ajuntament

Sant Cugat tindrà nous agents / Foto: Ajuntament

La plantilla de la Policia Local incorporarà la setmana vinent set nous agents, que s'han graduat aquest dijous a l'Institut de Seguretat Pública amb 250 companys més que es desplegaran a tot el país. Amb els nous efectius, el cos de seguretat municipal passaria el llindar del centenar i assoliria els 103 agents, segons les últimes dades facilitades.

La 31a promoció del curs de formació bàsica policial va començar el setembre passat, amb 281 agents, 24 dels quals han suspès i dos han causat baixa. L'edat mitjana dels alumnes s'ha situat en els 32 anys i el 32,6% té estudis universitaris. Dels 255 policies que s'han graduat, 207 són homes i 48, dones.

Pel que fa a la localitat de procedència dels alumnes, la demarcació de Barcelona és la més representada; en concret, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat i els dos Vallesos són les comarques d’on provenen més alumnes.

Ampliació de la plantilla
Augmentar els efectius de la Policia Local és una de les reivindicacions que sovint posen sobre la taula Cs i el PP. De fet, l'últim ple va aprovar una moció, esmenada pel govern, que va resoldre assolir els 120 agents i buscar millores per a la plantilla des del Pla Sant Cugat de Seguretat i Convivència. Un text que també exposa la necessitat d'actuar davant l'envelliment de la plantilla i les baixes laborals, que la CUP-PC va situar en un 22%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.