La Unipau proposa les relacions humanes com a principal mètode per a la seguretat

El 33è Curs d'Estiu s'ha inaugurat aquest dijous al Centre Borja


Temes relacionats

La Unipau presenta el 33è Curs d'Estiu desmuntant el concepte clàssic de seguretat humana ( 6/jun/18)


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) de Sant Cugat ha inaugurat aquest dijous el seu 33è Curs d'Estiu posant de manifest la importància de les relacions humanes i de la convivència contraposades a 'les armes i als murs'. Així ho ha expressat el primer ponent del curs, el professor de Construcció Internacional de la Pau de la Universitat de Notre Dame d'Indiana, als Estats Units, John Paul Lederach. Totes les conferències tindran lloc al Centre Borja, on també s'ha presentat el curs, fins dimecres de la setmana que ve.

'La qualitat de les nostres relacions humanes és molt més important que la qualitat i la quantitat de les nostres armes per sentir-nos segurs'. Amb aquesta conclusió, l'activista per a la pau John Paul Lederach ha inaugurat el 33è Curs d'Estiu de la Unipau, que contraposa la seguretat humana a la seguretat militar. Amb anècdotes i vivències personals de processos de pau d'arreu del món, Lederach ha destacat l'actualitat i la vigència de la temàtica i ha assegurat que l'augment d'armes i de murs, segons Lederach, no soluciona problemes com la manca de recursos i el canvi climàtic, entre d'altres.

John Paul Lederach

Aquest tipus de desafiaments necessiten ponts i convivència, no se solucionen amb armes i murs. Per aquí va la seguretat humana, és una qüestió de qualitat de les nostres relacions, i no de la quantitat d'armes que tenim.


Els responsables i col·laboradors del 33è Curs d'Estiu de la Unipau han destacat el caràcter 'positiu' i 'constructiu' de la temàtica del curs d'enguany, 'malgrat la situació actual'. Molts d'ells han fet referència a la 'necessitat' de tractar un tema com aquest. També ho ha explicat la directora de la Unipau, Neus Sotomayor.

Neus Sotomayor

És un tema que és necessari tractar. Cada vegada tenim una societat més militaritzada i policial i entenem la seguretat com a repressió. Parlar d'allò important per les persones és un repte.


El curs ofereix 26 conferències fins dimecres de la setmana que ve per definir un 'concepte nou' sobre la seguretat basat en la no-violència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.