Les lectures a la fresca arrenquen 'en groc' amb la reflexió de Manuel de Pedrolo sobre les llibertats

La taquilla inversa s'ha destinat a les famílies dels 'presos polítics'


  • Comparteix:

Les Lectures a la fresca dels Amics de Pedra i Sang han congregat 350 santcugatencs en la primera convocatòria de la iniciativa amb una reflexió sobre la llibertat individual. Un missatge proposat a partir del text 'Homes i no', de Manuel de Pedrolo, que ha servit per ajudar l'Associació Catalana de Drets Civils (ACDC) amb la taquilla inversa. La plaça d'en Coll s'ha estrenat com a escenari del cicle que arriba a la 14e edició.

Noms locals com Xavier Tor, Joan Berlanga i Carme González han donat vida a un muntatge en què dues parelles són empresonades en cambres separades. En l'intent d'escapar del carceller s'escriu una tesi sobre les relacions basades en el domini i la submissió.

Temes d'actualitat per a la directora, Dolors Vilarasau, que ha volgut que la primera obra de les lectures es 'tenyeixi' de groc.

Dolors Vilarasau

Aquesta obra està escrita el 1957 en ple franquisme. Té una lectura sobre la llibertat individual però també la dels pobles i dels països.


Les Lectures a la fresca convocaran de nou els santcugatencs els dos propers dijous, a les deu de la nit, amb textos de Maria Aurèlia Capmany. La plaça de l'alcalde Magí Bartralot i els Jardins del Monestir seran l'escenari per divagar sobre el feminisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.